Üç kentte 15-16 Haziran Direnişi faaliyetleri

Sınıf devrimcileri 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişinin 50. yılı faaliyetlerine devam ediyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 09 Haziran 2020
  • 10:04
İzmir-Tekirdağ-Bursa

İzmir-Tekirdağ-Bursa

Bursa

Bursa

İzmir

İzmir

İzmir

İzmir

Bursa- Tekirdağ

Bursa- Tekirdağ

Türkiye işçi sınıfının 15-16 Haziran büyük başkaldırısı 50. yılında, salgın ve kriz günlerinin ağırlaştırdığı çalışma ve yaşam koşullarında işçi sınıfına izlemesi gereken yolu gösteriyor. Sınıf devrimcileri direnişi işçi-emekçilerin gündemine taşımak için faaliyetlerini sürdürüyor.

İzmir

BDSP, ESP, TÖP, Kaldıraç, Ekmek ve Onur ve DEV TEKSTİL’in birlikte örgütlediği “Salgına ve krize karşı 50. yılında 15-16 Haziran ruhuyla mücadeleye, örgütlenmeye” şiarlı etkinliğin çağrısı işçi-emekçilere taşındı. 15-16 Haziran gündemli duvar gazetesi ve etkinliğin çağrı ozalitleri Aliağa’da, Menemen üstgeçit, Son Direk, Asarlık’ta; Küçük Çiğli, Bayraklı, Buca, Alsancak, Konak ve Narlıdere’de, işçi ve emekçilerin yoğun olarak kullandıkları güzergahlarda yapıldı.

Bursa

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu’nun (BDSP) “15-16 Haziran büyük işçi direnişi 50. yılında! Birleşelim, örgütlenelim, mücadeleyi yükseltelim” ve “Büyük işçi başkaldırısı yol gösteriyor” şiarlı stickerları emekçi semtlerine ve işçi servis güzergahlarına yapıldı. Aynı gündemli duvar gazeteleri de servis güzergahlarında kullanıldı.

Ayrıca, 15-16 Haziran gündemli BDSP özel sayısı öncü-ileri işçilere ulaştırılıyor. Özel sayıda, Normalleşme sürecinin işçi sınıfı için ne ifade ettiği, 15-16 Haziran direnişinin tarihsel önemi, dönemi yaşayan işçilerin tanıklıkları, ırkçılığa ve polis cinayetlerine dair yazılar yer alıyor.

Tekirdağ

BDSP’nin “15-16 Haziran büyük işçi direnişi 50. yılında! Büyük işçi başkaldırısı yol gösteriyor!” ve “15-16 Haziran büyük işçi direnişi 50. yılında! Birleşelim, örgütlenelim, mücadeleyi yükseltelim!” şiarlı A3 ve A5 stickerlar Çerkezköy ve Kapaklı’da işçi servis duraklarında ve güzergâhlarında yaygın biçimde kullanıldı.

DEV TEKSTİL’in 15-16 Haziran direnişi gündemli “15-16 Haziran büyük işçi direnişinin 50. yılı… İşgal, grev, direniş!” şiarlı çıkarmış olduğu stickerlar da Çerkezköy ve Kapaklı’da kullanıldı.

Kızıl Bayrak / İzmir-Bursa-Tekirdağ