15-16 Haziran Direnişi çağrıları sürüyor

BDSP Küçükçekmece, Esenyurt ve Gebze’de 15- 16 Haziran Direnişi’nin 50. Yılı dolayısı ile işçi ve emekçileri mücadeleye çağırıyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 09 Haziran 2020
  • 21:10
Küçükçekmece

Küçükçekmece

Esenyurt - Küçükçekmece

Esenyurt - Küçükçekmece

Gebze

Gebze

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP), 15-16 Haziran Direnişi’nin 50. Yılı vesilesi ile işçi ve emekçileri mücadeleye çağırmaya devam ediyor. Küçükçemece’de, Esenyurt’ta ve Gebze’de yapılan çağrıların yanı sıra Esenyurt ve İkitelli'de işe gidiş saatlerinde işçi ve emekçilere 15-16 Haziran çağrısı gerçekleştirdi.

Küçükçekmece’de 15-16 Haziran çağrısı

İkitelli 212 AVM çevresindeki tekstil fabrikalarında çalışan işçilere seslenildi. Yapılan konuşmalarda krizin ve salgının faturasını ödememek için 15-16 Haziran ruhuyla mücadele etme çağrısı yapıldı. Konuşmalarda salgın sürecinde patronların ve iktidarın işçi ve emekçilere yönelik sömürü politikaları teşhir edildi. Açlığa, yoksulluğa, sefalete karşı 15-16 Haziran'dan öğrenerek fabrikalarda örgütlenme, taban örgütlülüklerini kurma çağrısı yapıldı. Servislerinden inen ve fabrika bahçelerinde bekleyen işçiler konuşmaları ilgili ile dinlediler.

Öte yandan Küçükçekmece’de sınıf devrimcileri 15-16 Haziran Direnişi faaliyetlerini sürdürüyor.  BDSP’nin 15-16 Haziran şiarlı stickerları Yenibosna Zafer Mahallesi, Topkapı Metrobüs, Sefaköy Metrobüs, Tevfikbey mahallesi ve çınar yoluna yapıldı. Ayrıca Sefaköy, Topkapı, Şahintepe, Yenibosna mahallelerinde 15-16 Haziran gündemli kuşlamalar yapıldı.

Esenyurt’ta 15-16 Haziran çağrısı

Esenyurt Köyiçi Meydan'da da sabah işe giden işçi ve emekçilere seslenildi. Yapılan konuşmalarda 15-16 Haziran direnişi anlatıldı. Büyük işçi direnişinin 50. yılında mücadele çağrısı yapıldı. 15-16 Haziran'ın bugün krizin ve salgının faturasına karşı verilecke mücadelede yol gösterdiği ifade edildi. Konuşmalar sırasında polis tacizi yaşansa da çağrılara devam edildi.

Dün ise Esenyurt Tabela'da sabah saatlerinde çağrı yapıldı. İşçi ve emekçilere 15-16 Haziran büyük işçi direnişi anlatıldı. 15-16 Haziran Direnişi ruhuyla krizin ve salgının faturasını ödememek için işçi ve emekçiler mücadeleye davet edildi. Ayrıca konuşmalarda BDSP'nin 15 Haziran'da sosyal medyada gerçekleştireceği etkinliğe de çağrı yapıldı.

Gebze’de 15-16 Haziran çağrısı

Gebze’de 15/16 Haziran büyük işçi direnişinin 50. yılı steckerları Sarkuysan, Kroman, Çayırova fabrikalarının yol güzergahına yapıldı. Gebze Merkez’de Gamze Kuruyemiş, Akse Sapağı ve Trafo bölgelerine yine işçi ve emekçilerin yoğun olduğu yerlerde işçi ve emekçilere mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıldı.

Kızıl Bayrak / Küçükçekmece, Esenyurt, Gebze