KESK’ten İBB’deki hukuksuzluklara tepki

KESK İstanbul Şubeler Platformu, polisin engelleme girişimine rağmen İBB yönetiminin uyguladığı sürgünler, hukuksuzluklar, mülakat ve kayırmacılığa karşı Saraçhane’de eylem yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 08 Haziran 2023
  • 15:31

KESK İstanbul Şubeler Platformu, İBB yönetiminin uyguladığı sürgün, hukuksuzluk, kayırmacılığa karşı Saraçhane’de eylem yaptı.

KESK'e bağlı Tümbel-Sen İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Ensari Korkmaz, İBB Satın alma Daire Başkanlığında “hoca” lakaplı Levazım ve Ayniyat Şube Müdürü Mehmet Çelik'le tartışmasının ardından sürüldü. Bakırköy'de Levazım ve Ayniyat Müdürlüğü’nde çalışan Korkmaz, Anadolu Yakasında Yol Bakım Müdürlüğü’ne sürüldü.

KESK’in İBB’de yaşananlara ilişkin yapmak istediği basın açıklaması polis tarafından engellenmek istendi. KESK’liler engelleme girişimine rağmen Saraçhane’de bulunan İBB binası önünde basın açıklaması yaptı. Eylemde ilk konuşan KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ayfer Koçak polisin engelleme girişimini teşhir ederek İBB yönetimine şöyle seslendi:

“İBB'de şunu bilsin ki biz yandaş sendikalara benzemeyiz. Evet bu ülkede yandaş, sarı, turuncu sendikalar var. Ve bu sendikalar yan yana oldukları iktidarların yaptığı siyasetlerin emir erlerinden başka bir şeyler değillerdir. Onay almadıkça hiçbir çalışmayı yapmazlar. Örgütlenmeyi da yapmazlar. Bizi onlarla karıştırmasınlar.”

Yapılan açıklamada Ensari Korkmaz’ın yaşadığı sürgün ve mobbing hatırlatılarak şunlar denildi:

“Bu durum hem 4688 sayılı kanuna, hem Ülkemiz tarafında imza altına alınan İLO’nun 87 ve 151 sayılı sözleşmesine, hem de Anayasaya aykırıdır.”

Açıklamanın devamında belediye bünyesinde yaşananlar şöyle aktarıldı:

“Akit TV programcısı Levazım ve Ayniyat Şube Müdürü Mehmet Çelik’in her pazartesi yoklama alarak, tüm personeli toplayarak yüksek sesle Kur'an okuması ve dinci sohbetler yapmasını sendika bir disiplin içerisinde engellemiş olmamızdan bize karşı bir kin besledi. Keyfi anlayışla, hukuku ve uluslararası sözleşmeleri hiçe sayarak şube başkanımızın sürgünü için talepte bulunmasını ve İBB yönetiminin de buna onay vermesini protesto ediyoruz. Emekten, adaletten, hukuktan, demokrasiden yana olduğunu düşündüğümüz İBB yönetiminin bu yanlıştan derhal dönmesini bekliyoruz!”