Kemalpaşa Belediye Başkanı’na protesto

İşten atılan Kemalpaşa Belediyesi işçileri Belediye Başkanı Mehmet Türkmen'i protesto etti.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 12 Ağustos 2024
  • 20:00

İzmir’de Kemalpaşa Belediyesinde işten atılan işçiler, tatilden dönen Belediye Başkanı’na “Krizi biz yaratmadık tasarrufu da biz etmeyeceğiz, bu yanlıştan geri dön” diye seslendi.

Evrensel’de yer alan habere göre Genel-İş İzmir 7 No’lu Şubenin yetkili olduğu Kemalpaşa Belediyesinden tasarruf gerekçesiyle atılan işçilerin mücadelesi bir haftayı geride bıraktı. Belediye binası önünde işe geri dönmek için mücadelelerini sürdüren işçiler, Belediye Başkanı’nın tatilden döndüğü gün eylem yaptı.

İşçiler adına açıklamayı okuyan Şube Başkanı Özgür Genç, Kemalpaşa Belediyesinde işten atmalar öncesi 640 işçi çalıştığına dikkat çekerek şunları ifade etti:

“31 Mart yerel seçimlerinden sonra seçilen belediye başkanı Mehmet Türkmen seçim çalışmaları sırasında hepimize işçi arkadaşların haklarına sahip çıkacağına dair bir söz verdi. Görünen o ki bırakın işçi haklarına sahip çıkmayı işçiye bile sahip çıkamadı ve 127 arkadaşımız işten çıkarıldı.”

Genç ardından belediye başkan ve yöneticilerine şu soruları yöneltti: 

“Kamu kuruluşlarının kar amacı gütmeyen kuruluşlar olması bir yana bu durum; çocuklarını özel dershaneye, spor okullarına, müzik eğitimine gönderemeyen Kemalpaşa halkını cezalandırmak değil de nedir?

Kadınların üretime katılması, çocukların güvenli ortamlarda bilimsel eğitim alması, tarikat ve cemaat kreşlerine, yurtlarına mecbur kalmaması için açılan kreşlerde istihdam edilen kadın öğretmenlerin atılması, kreşlerin kapatılması daha dün Kadın Kurultay’ı gerçekleştiren CHP için, CHP’li bir belediye için ne anlama gelmektedir?

‘Kasada para yok’ diye işçi atanlar, sadece kıdem tazminatı dahi her işçinin ortalama beş yıl çalıştığını düşünürsek 30 milyon TL’yi nereden ve nasıl ödeyecekler? Bunun yıllık izni, ihbarı tazminatı, kötü niyet tazminatını da hesapladığımızda devasa rakamlara ulaşan bu ödemeleri; halktan topladığınız vergiler, temizlik vergileri, harçlar, su paralarına yapılan zamlarla mı karşılayacaksınız?

Hem işten atmalarla işçileri mağdur edecek, hem halkın hizmet halkı elinden alınacak, hem de yeni vergi, harçlara gelen zamlarla halk bir kez daha soyulacak. Buna izin vermeyeceğiz. Krizi biz yaratmadık, tasarrufu da biz etmeyeceğiz.”