Karşıyaka Belediyesi’nde direniş sürüyor

Karşıyaka Belediyesi'nde işten atılan işçiler direnişin 7’nci gününde yürüyüş yaparak haklarını istedi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 19 Ağustos 2024
  • 20:30

Karşıyaka Belediyesi’nde 36 aydır maaşları parça parça yattığı için iş bırakma eylemi yapan ve ardından Kod-46 ile işten çıkartılan işçiler direnişin 7’inci gününde yürüyüş yaptı.

Genel-İş 8 No’lu Şube üyesi işçiler Çarşı girişinde toplandı. Belediye önündeki direniş alanına kadar yürüyen işçiler adına Genel-İş 8 No’lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin konuştu. Karşıyaka'da yangınların çıktığı esnada, Karşıyaka Belediyesi’nin önünde işlerini geri isteyen Kent A.Ş. işçilerinin direniş alanını bırakarak hiç düşünmeden yardıma koştuğunu hatırlatan Gümüştekin, bu işçilerin SGK çıkışlarının Kod-46 ile yapıldığını belirtti.

İşten atılan işçilerin hiç birisinin hırsızlık yapmadığını, güveni kötüye kullanmadığını, herhangi bir sırrı ortaya atmadığını belirten Gümüştekin, “Böyle bir iddia ispatlanmak zorundadır. Biz çok açık ifade ediyoruz böyle bir şey varsa bize dava açın. Bu suçlamaları asla kabul etmiyoruz, bu yanlıştan bir an önce dönmenizi istiyoruz” dedi. 

İşçilerin yıllardır taksit taksit aldığı ve zamanında alamadığı maaşları için bankalar tarafından icraya verildiğini, ev sahibinin evden çıkardığını, işe gelmek için dahi yol parasını başkalarından istediğini belirten Gümüştekin şöyle devam etti:

“Karşıyaka’mızın kafe ve restoranlarında, spor tesislerinde, çay ocaklarında ve belediyenin tüm müdürlüklerinde işimizin gerektirdiği gibi canla başla Karşıyaka halkına güler yüzle hizmet ettik. Bunun karşılığı emekliliği gelmiş olan insanları dahi tazminatsız çıkartmak olmamalıydı.”

Bu koşullarda yıllarca emek veren çalışanların ödülünün haksız, hukuksuz bir şekilde üstelik tazminatsız olarak işten atılmak olduğunu ifade eden Gümüştekin son olarak şunları söyledi:

“Bu haksızlığa dur demek için milletvekillerini, il-ilçe başkanları ile yöneticilerini ve meclis üyelerini bu yanlıştan dönülmesi ve bizlerin işimize geri dönmesi hususunda, bizlerle birlikte hakkımızı aramaya davet ediyoruz. Karşıyaka halkını kendisine hizmet eden, etmek isteyen bizlerle dayanışmaya çağırıyoruz.”

Eylem boyunca “Hırsız değil emekçiyiz!”, “İş ekmek yoksa barış da yok!”, “Direne direne kazanacağız!” sloganları atıldı.