Altındağ Belediyesi köpek katliamını savundu

Altındağ Belediyesi, köpek katliamı haberlerinin yansımasından saatler sonra açıklama yaptı. “Katliam haberleri tamamen asılsız” dedi. Yaşam hakkı savunucuları ve gazeteciler bölgeden uzaklaştırıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 09 Ağustos 2024
  • 19:30

Niğde’nin ardından Ankara'nın Altındağ ilçesinde katledilmiş ve gömülü halde onlarca köpeğin cesedi bulundu. İlk incelemede bulunan gönüllü uzmanlar, ölümlerin üstünden çok geçmediğini tespit etti.

Belediye ise söz konusu alanın ölen hayvanların toplanarak gömüldüğü yer olduğunu savundu.

Belediyenin açıklamasında, “Burası yine sınırlarımız içerisinde yer alan çevre köylerimizde benzer sebeplerle ölen koyun, eşek, at gibi küçük ve büyükbaş hayvan ölülerinin de gömüldüğü bir alandır” denilirken, Kurban Bayramı'ndan kalan atıkların da bu alanda bulunduğu iddia edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Haberde bahsi geçen alan, Altındağ Belediyesi'ne ait 5.000 m2 büyüklüğündeki, 150 kapasiteli geçici bakım evimizin yakınında bulunan hayvan mezarlığıdır. Bu mezarlık, gün içerisinde Altındağ sınırlarındaki mahallelerimizde doğal ölümü gerçekleşen ve/veya trafik kazalarına ya da enfeksiyona bağlı sebeplerle ölen sokak hayvanlarının gömüldüğü bir alandır.

Yine kamuoyuna ‘hayvanların parçalanarak öldürüldüğü’ şeklinde yansıyan haber, bölgemizde parçalanmış bir şekilde bulunan bir sokak köpeğinin vatandaşlarımızın ihbarı üzerine ekiplerimizce yerinden alınıp toplum sağlığına zarar vermeyecek şekilde gömülmesinden ibarettir. Söz konusu köpeğin sokaktan alınırken çekilmiş fotoğrafları savcılığa sunulmuştur.”

Dün (8 Ağustos) gece bölgeye giden ve ilk incelemede bulunan gönüllü uzmanlar, yaraların ölümlerin üstünden çok geçmediğini gösterdiğini, hayvanlarda işkence izleri olduğunu ifade etti. Açık alana bırakılan cesetlerin halk sağlığını tehdit ettiği de vurgulandı.

Alan girişlere ve gazetecilere kapatıldı

Haberin kamuoyuna yansımasının ardından gündüz saatlerinde alanda polis yığınağı yapıldı.

Bölgeye giden yaşam hakkı savunucuları ve avukatlar sabah saatlerine kadar bekledi. Günün erken saatlerinde bölgeye sevk edilen polis, burada nöbet tutan grubu alandan uzaklaştırdı. Jandarma, Altındağ Belediyesi Veteriner Müdürlüğü önünü ablukaya aldı. Köpek cesetlerinin bulunduğu alana ise giriş-çıkışlar yasaklandı. Akordeon bariyerlerle kapatılan alana gazeteciler de alınmadı.