Kayı İnşaat işçilerine sanatçılardan destek

Haklarını almak için mücadele eden Kayı İnşaat işçilerine, birçok sanatçı, gazeteci ve milletvekili “Var mı Böyle Adalet” diyerek destek mesajı yayınladı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 13 Ocak 2022
  • 15:20

İnşaat-Sen üyesi Kayı İnşaat işçileri üç buçuk yıldır ödenmeyen hakları için mücadele ediyor. Kayı Holding 3,5 yıldır ödemediği ücretleri şimdi de eski döviz kuruna göre ödeme yapacağını dile getiriyor. 

16 Ocak’ta Ankara’da eylem yapacak Kayı inşaat işçileri “Var mı Böyle Adalet?” diyerek Kayı Holding’den haklarını almak için verdikleri mücadeleyle dayanışmaya çağırıyor.

İşçilerin mücadelesine pek çok sanatçı, milletvekili ve yazar da destek veren mesajlar paylaştı. Sendika.Org’un aktardığı destek mesajları şöyle:

Sarp Palaur (Şanışer): Oturduğumuz evleri ayak bastığımız her yeri inşaat işçileri elleriyle yapıyor. İnşaat emekçilerinin ücretleri hakkıyla ödenmeli,

Sanatçı İlyas Salman: Kazanılmış haklarını gasp ettirmemek için mücadele eden Kayı İnşaat işçilerinin sonuna kadar yanındayım.

Oyuncu Şenay Gürler: İflaslara karşı bütün işçiler korunmalı. Kayı İnşaat işçileri çöl sıcağında evlerine ekmek götürmek için çalıştılar ve yıllardır hak ettikleri parayı alamıyorlar. Var mı böyle mi adalet?

Oyuncu Cansu Türedi: Enflasyonun iki yıl önceki gibi kalmıyor. Hergün her şeye zam geliyor. Var mı böyle adalet? 

Yazar Timur Soykan: Batan şirketler karşısında işçiler nasıl korunmaz?

Gazeteci Dilek Dindar: Ben işçilerle aynı şeyi soruyorum var mı böyle adalet?

Ekonomist Mustafa Sönmez: İnşaat işçiliği herkesin bildiği gibi riskli, iş cinayetlerinin ilk sırada yer aldığı ağır bir işçiliktir. Bu kadar riski göze alarak çalışmış işçilerin haklarının ödenmediğini duyuyoruz. Neden?

Yayınladığı videoda kayı inşaat işçilerinin yanında olduğunu belirten Suavi de kamuoyunu “Var mı Böyle Adalet?” diye sormaya çağırdı.

Metin Uca da kayı işçilerinin çöllerde binbir emekle çalıştıklarını vurgulayarak hak arayışlarının sonuna kadar yanında olduğunu söyledi.

Yıllarca evlerinden uzak Cezayir’de çalışan Kayı işçileri ne emeklerinin karşılığını alabildiler ne ücretlerinin karşılığını alabildiler diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da Kayı işçilerinin yanındayız dedi.

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay da “400 kayı işçisi sadaka değil, haklarını istiyor.” diyerek “Bu haklı davalarında ben de yanlarındayım” dedi.