Kar-El’de koronavirüs vakaları artıyor

Aliağa Demir Çelik havzasında kurulu olan Kar-El fabrikasında, geçen Cuma günü bir işçide koronavirüs tespit edilmiş ve 14 gün evde karantinaya alınmıştı. Geride kalan günler içerisinde Kar-El Demir Çelik’te başka işçilerde de koronavirüs tespit edildi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 25 Ağustos 2020
  • 20:26

Aliağa Demir Çelik havzasında kurulu olan Kar-El fabrikasında, geçen Cuma günü bir işçide koronavirüs tespit edilmiş ve 14 gün evde karantinaya alınmıştı.

Geride kalan günler içerisinde Kar-El Demir Çelik’te başka işçilerde de koronavirüs tespit edildi. Ege İşçi Birliği’ne (EİB) mesaj gönderen işçiler, patronun virüs tespit edilen 2 işçi dışında hiçbir önlem almadığını, yemeklerin çok kötü olduğunu ve mesaiye kaldıklarını belirttiler. Kar-El işçileri ayrıca, önlem olarak sadece fabrika giriş çıkışında ateş ölçümü yapıldığı, servislere binerken ateş ölçümü yapılarak maske verildiği ve servislerin yarı yarıya indirildiği bilgisini EİB ile paylaştı.

EİB’in bu bilgileri haberleştirerek sayfasında paylaşmasının ardından işçiler, Kar-El yönetiminin fabrika içinde gün içinde 2-3 kez toplantı yaptığını söyledi. Yönetimin koronavirüs ile ilgili bilgileri kimlerin verdiğini araştırmaya giriştiğini belirten işçiler, yönetimin herkesten çalışırken maskeni takmasını istediğini söyledi.

Koronavirüs çıkan işçilerden birinin hala çalışmaya devam ettiğini söyleyen işçiler, salgın karşısında hiçbir önlem alınmadığını, fabrikada herkese test yapılmadığını, daha önce temasta olan herkesin çalışmaya devam ettiğini ve virüsün diğer işçilere bulaşma ihtimalinin yüksek olduğunu belirttiler. Bu durumdan korktuklarını söyleyen işçiler, çalışma koşullarının ağır olduğunu belirterek, patronun bilgileri kimin yolladığını araştırmak yerine sorumluluğunu yerine getirip herkese ücretli izin vermesi gerektiğini ifade ettiler. Bütün işçilere ve virüs çıkan işçilerin ailelerine de test yapılması gerektiğini söyleyen işçiler, karantina süresi boyunca fabrikada üretime ara verilmeli dediler.

Salgın Kar-El’de yayılmaya devam ederken, işçiler baskı ile kendilerinin korkutulmaya çalışıldığını da ifade ettiler.

Kızıl Bayrak / İzmir