İşçilerden 1 Mayıs çağrısı…

Küçükçekme’de farklı sektörlerde çalışan işçiler, 1 Mayıs’ta alanlara çıkma çağrısı yaptılar…

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 28 Nisan 2023
  • 22:43

İkitelli OSB’den bir metal işçisi: “Haydi, 1 Mayıs’a...”

Merhaba dostlar, ben bir metal işçisiyim…

İşçilerin uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs'a sayılı günler kaldı. 1886 yılında Amerika'da işçiler 8 saat iş günü talebiyle ağır çalışma koşullarına ve uzun çalışma saatlerine karşı mücadele başlattılar. Ve kazandılar.

Bizler aradan yüz yıllar geçmesine rağmen Amerikan işçilerinin o günkü koşullarından farksız bir şekilde yoğun ve uzun saatler çalıştırılıyoruz. Üstelik her şeyin katbekat arttığı şu günlerde, düşük ücretlere çalışan biz işçilerin beli fazlasıyla bükülmüş durumda.

Bedeller ödenerek kazanılmış haklarımıza sahip çıkmalı, yeni kazanımlar elde etmek içinse mücadeleden ve birlik olmaktan vazgeçmemeliyiz.

“Hak verilmez alınır!” denir. Çok da doğru. Bu bilinçle 1 Mayıs alanlarında yerimizi almalı, gücümüzü ve birliğimizi sermayedarlara göstermeliyiz.

Tekstil işçisi: “Birleşelim, örgütlenelim, değiştirelim!”

DEV TEKSTİL üyesi bir tekstil işçisi olarak, ağır çalışma koşullarına, baskıya, mobbinge, düşük ücretlere hayır demek, emeğimizin hakkını savunmak için 1 Mayıs’ta meydanlarda buluşalım!

Petrokimya işçisi: “Daha güzel günler için birlikte mücadele etmeliyiz!”

Kötü çalışma koşullarına, düşük ücretlere, haksızlığa, şiddete ve mobbinge karşı 1 Mayıs’ta alanlarda olmalıyız. Üretenler ve hayatı yaratanlar olarak daha eşit, özgür günler ve insanca bir yaşam için fabrikalarımızda, atölyelerimizde bir araya gelmeli, komitelerimizi kurmalı, haklarımız için mücadele etmeliyiz. Ekonomik krizin bizleri daha da yoksullaştırdığı bugünlerde seçim rüşveti olarak bize sunulan kırıntılara kanmamalı, daha güzel günler için birlikte mücadele etmeliyiz.

Kadın işçi: “Taleplerimizi hep bir ağızdan 1 Mayıs alanında haykırmalıyız!”

Derinleşen ekonomik krizin faturası biz işçi ve emekçilere kesiliyor. Bizler gece-gündüz çalışsak dahi geçinemiyoruz. Biz işçi ve emekçi kadınlar hayat pahalılığına, düşük ücretlere, baskıya, mobbinge ve tacize karşı mücadele etmeliyiz. Taleplerimizi hep bir ağızdan 1 Mayıs alanında haykırmalıyız. Bizler ellerimizle emeğimizle var ediyorsak, bizler üretiyorsak insanca yaşamak ve çalışmak biz işçi ve emekçilerin de hakkıdır. Asalak patronlar bizlerin emekleriyle zenginleşiyor ve sefa sürüyor.

Bizler taleplerimiz etrafında birleşmeli, hesap sormak için 1 Mayıs’ta alanlarda olmalıyız.

Kızıl Bayrak / Küçükçekmece