Miting çağrısı İstanbul’un dört bir yanında

“Emeğimiz ve Özgürlüğümüz için İşçi Emekçi Mitingi”nin bileşenleri 24 Ekim'de Kartal Meydan'da gerçekleşecek mitingin çağrısını İstanbul’un pek çok semtinde yaygın bir şekilde emekçilere ulaştırıyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 14 Ekim 2021
  • 14:19

24 Ekim’de İstanbul, Kartal’da yapılacak olan Emeğimiz ve Özgürlüğümüz için İşçi ve Emekçi Mitingi’nin çağrı faaliyetleri yaygın olarak yapılıyor. 

İkitelli’de, Şirinevler’de, Esenyurt’ta, Sarıgazi’de işçi ve emekçilere miting çağrısı taşınıyor. İşçi servislerinde, kent meydanlarında ve pazar yerlerinde yapılan dağıtımlarda emekçiler haklarına, emeklerine, özgürlüklerine sahip çıkma çağrısı yükseltiliyor.

İkitelli’de miting çağrısı

İkitelli Tatlıses Köprüsü'nde yapılan dağıtımlarda işçi ve emekçilere çağrı yapıldı ve şunlar ifade edildi: “Biz emekçiler, emeğimizin ve özgürlüğümüz için 24 Ekim’de, Kartal Meydanında mitingde buluşuyoruz. Taleplerimiz yerine getirilsin istiyoruz. Madde 25, madde 29 kaldırılsın diyoruz. İş yerlerine iş güvencesi ve iş güvenliği ağlansın istiyoruz.”

Şirinevler’de miting çağrısı

Şirinevler metrobüs köprüsünde sabah saatlerinde bildiri dağıtımları gerçekleştirildi. Coşkulu ajitasyon konuşmaları eşliğinde gerçekleşen dağıtımları yüzlerce çağrı bildirisi işçi ve emekçilere ulaştırıldı.

Esenyurt’ta miting çağrısı

Esenyurt’ta işçi emekçilere miting çağrısı ulaştırıldı. Bulut durağında yapılan çağrı ile işçi ve emekçiler mitinge çağrıldı. Çağrıda şunlar ifade edildi:

“Fabrikalarda taciz ve baskı son bulsun diyoruz. Taşeron çalışma yasaklansın diyoruz. KHK’lar iptal edilsin, Emeklilikte Yaşa Takılanların hakları tanınsın diyoruz. Ağır yaşam koşullarına karşı, haklarımızı almak için mücadele etmeliyiz. Kartal Mitingin katılarak bu taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getirmeliyiz. Birlikte mücadele edersek başarırız.”

Sarıgazi’de miting çağrısı

İşçi Emekçi Mitingi bileşenleri Sarıgazi Çarşamba pazarında açtıkları stant ile faaliyetlerini sürdürüyor. Açlığa, yoksulluğa, sefalete, keyfi işten atmalara karşı mücadeleyi büyütme ve örgütlenme, emek ve özgürlük için mitinge katılım çağrısı yapıldı. Çağrıda şunlar ifade edildi:

“Emekçiler olarak taleplerimiz şunlardır: Kod 25 ve Kod 29 kaldırılsın. Herkese iş ve gelir güvencesi sağlansın. Taşeron çalışma sistemi yasaklansın. İş yerlerinde taciz, baskı ve mobbing son bulsun. KHK’lar iptal edilsin. Sendikal örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılsın. İşte bunlar için, emeğimiz için, ekmeğimiz için, özgürlüğümüz için, geleceğimiz için 24 Ekim günü Kartal Meydanında emekçilerin kürsüsünü kuracağız. Tüm emekçileri meydanda buluşmaya davet ediyoruz.”

Kızıl Bayrak / Küçükçekmece, Esenyurt, Sarıgazi