İEB’den LC Waikiki önünde eylem

İşçi-Emekçi Birliği, haklarını istedikleri için Kod-46 ile işten atılan LC Waikiki depo işçileri ile birlikte direnişin 17. gününde Mecidiyeköy’de bulunan LC Waikiki mağazası önünde eylem gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 26 Ocak 2023
  • 21:00

İşçi-Emekçi Birliği, haklarını istedikleri için Kod-46 ile işten atılan LC Waikiki depo işçileri ile birlikte direnişin 17. gününde Mecidiyeköy’de bulunan LC Waikiki mağazası önünde eylem gerçekleştirdi.

Eylem “Atılan işçiler geri alınsın!”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!”, “Yaşasın sınıf dayanışması!” sloganları ile başladı. Sloganların ardından ilk sözü İşçi-Emekçi Birliği sözcüsü aldı. İEB sözcüsü özetle şunları vurguladı:

“Bugün İstanbul’un her yerinde olduğu gibi, Esenyurt depoda çalışan arkadaşlarımızın yanında olmak için yine bir LC Waikiki mağazası önündeyiz. Buradan LC Waikiki patronuna sesleniyoruz. Yalanlarınız direnişler karşısında bir bir çürüyor. İşçilerin direnişi her geçen gün büyüyor. Bizler bu direnişi dayanışmayla büyütüp zafere ulaştıracağız. Herkesten de LC Waikiki ürünlerini boykot etmeye, mağazalarından çıkmaya, işçilere destek olmaya çağırıyoruz. Bugün yanımızda direnişlerinin 17. gününde olan direnişçi işçi arkadaşlarımız da var. Önce onlara söz vereceğiz, direnen işçiler konuşacak!”

Ardından sözü alan direnişçi LC Waikiki işçisi Abbas Sayılgan yaptığı konuşmada LC Waikiki patronunun, haklarını isteyen LC Waikiki işçilerini ‘’hırsızlıkla’’ suçlayarak Kod-46 ile işten attığını, Kod-46’nın işçilerin çalışma hayatları boyunca önlerinde bir engel olarak duracağını ifade etti. LC Waikiki işçilerinin hırsızlık değil; geçinebilmek için, daha iyi yaşam ve çalışma koşulları için maaşlarının iyileştirilmesi ve banka promosyonlarının yatırılması talebinde bulunduklarını vurguladı. Sözlerine devam eden direnişçi işçi, LC Waikiki LCW deposu önünde direnişe geçtiklerini belirtti.

Direnişlerinin 17. gününde olan LC Waikiki işçileri işçi ve emekten yana dost ve kurumlara, o sırada basın açıklamasını seyreden çevredeki insanlara seslenerek LC Waikiki mağazalarını boykot etmeye, direnişçi işçilerle dayanışmayı yükseltmeye çağırdılar.
Direnişçi işçilerin açıklamalarından sonra tekrardan İşçi-Emekçi Birliği adına söz alındı.

İEB sözcüsü yaptığı konuşmada şunları dedi:

“Son aylarda gördük ki, bizler direnişleri dayanışmayla buluşturduğumuzda, direniş ateşini daha güçlü harladığımızda kazanabiliyoruz. Schneider Elektrik’ten Trendyol-Go’ya, Kuryelerden Lojistikte çalışan onlarca işçiye, sağlık emekçilerinden depolarda çalışan işçilere kadar her iş yerinde direniş ateşi yakıyoruz. Bizler LC Waikiki işçilerinin yaktığı bu direniş ateşini İstanbul’un her noktasına taşıyacağız. LCW patronları duysun. Onlar bir avuç, işçi sınıfı milyonlardır. Direne direne kazanacağız!”

Açıklama boyunca çevredeki insanlar ilgiyle basın açıklamasını izledi. Açıklama sonrasında basın açıklaması bitirildi.

Basın açıklamasına Mücadele Birliği, HALK-DER, Devrimci Gençlik Dernekleri de katıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul