Hekimler bordrolarını Meclis’e gönderdi

İstanbul’da ve Ankara’da hekimler “Bordrolarımız, emeğimizin karşılığını alamadığımızın tescilli belgesidir!” diyerek bordrolarını Meclis’e gönderdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 04 Ocak 2022
  • 15:20

İstanbul’da ve Ankara’da hekimler “Bordrolarımız, emeğimizin karşılığını alamadığımızın tescilli belgesidir!” diyerek eylem yaptı. 

İstanbul’da Sirkeci Postanesi önünde basın açıklaması yapan hekimler “Vazgeçmiyoruz; Oyalama değil, hakkımız olanı istiyoruz” dedi. İstanbul Tabip Odası adına basın açıklamasını okuyan Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu yıllardır uygulanan sağlık politikalarının, hem toplumu hem hekimleri hem de sağlık emekçilerini tükenme noktasına getirdiğini belirterek şunları ifade etti:

“Çalışma koşullarımız her geçen sene daha da ağırlaşırken, gelirlerimiz eridi. Sağlıkta şiddet ve hukuksuzluklar hayatımızın her anına girdi. Pandemi döneminde de artan iş yükü ve hastalık riski; sağlık emekçilerinin tükenmesine ve ölmesine neden olurken, buna sebep olanlar 'hakkınız ödenmez diyerek' süreci sahte alkışlarıyla geçiştirmeye çalıştılar.  Ancak ne bu sahteliklere ne de kölelik düzenindeki çalışma şartlarımıza tahammülümüz kaldı.”

“Emeğimiz sizin oyuncağınız değildir”

Mücadele kararlılığın sürdüğüne dikkat çeken Küçükosmanoğlu, Beyaz Yürüyüş ve 15 Aralık G(ö)revine değindi. Ardından iktidarı şu ifadelerle uyardı:

“Algı yönetimini bırakın ve görevinizi yapın. Medya önünde hekimlere büyük müjde olarak duyurulan sözde hekim maaşlarında iyileştirme düzenlemesi, iktidar tarafından mecliste geri çekilmiştir.  Bir kez daha söylüyoruz: Emeğimiz sizin oyuncağınız değildir. Kendi getirdikleri tasarıyla yapacakları sınırlı iyileştirmeye bile tahammül edemeyip geri çeken anlayışla mücadelemiz artarak devam edecektir. Yıllardır uyguladıkları bilinçli politikalarla yoksulluk ve hatta açlık sınırına mahkûm ettikleri hekimler ve sağlık emekçileri susmayacak ve mücadeleden vazgeçmeyecektir.”

Ardından hekimler bordrolarını PTT’den Meclis’e ve siyasi partilere faks olarak gönderdi.