“TRT’yi cemaatlere teslim etmeyeceğiz”

HABER-SEN, TRT’de liyakatsiz atamalara ilişkin yaptığı açıklamada “TRT’den kirli ellerinizi çekin” diye seslendi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 29 Temmuz 2022
  • 14:20

KESK’e bağlı HABER-SEN Genel Merkezi’nde basın toplantısı gerçekleştirildi. TRT’de liyakatsiz atamalara ilişkin gerçekleştirilen basın toplantısında “TRT’yi cemaatlere, tarikatlara teslim etmeyeceğiz” pankartı asıldı.

HABER-SEN adına okunan basın açıklamasında TRT’de “cemaat savaşları” yaşandığına dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi:

“Kurumda yıllardır cemaatçi yapılanmanın atadığı yöneticilerle mücadeleden sonra, şimdi de tarikatlarda yetişmiş, şiddeti öven kişiler yönetici olarak atanmaya başladı.

Medyada yer alan haberlerde açıkça terörü öven fotoğraflar ve köşe yazıları paylaşan Hamit YAZ, ne büyük talihsizlik ki Radyo Dairesi Başkanlığına getirildi.

Bir süre önce Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden TRT Diyarbakır Müdürlüğü’ne atanan Hamit Yaz’ın, açıkça tarikatları ve şiddeti övdüğü ortadadır. Yaz’ın, Diyarbakır’da görev yaptığı süre içinde üzerinden de cihatçıları öven ve destekleyen paylaşımlarda bulunmaya devam ettiğini de görmekteyiz.  Yaz’ın geçen yıllarda yaptığı sosyal medya paylaşımlarının medyada yer almasıyla, şiddet unsurlarını kullanan tarikatları övdüğü, ulusal değerlere saldırdığını açıkça gördük. Hatta bazı yayın organlarındaki köşe yazıları ise devleti tehdit eder niteliktedir!”

“Halkın TRT'sinde bu kabul edilemez!”

Radyo Dairesi Başkanlığı’na getirilen Hamit Yaz’ın AKP’lilerle kurduğu yakın ilişkilerin de altı çizilen açıklamada son olarak şunlar ifade edildi:

“Konya Selçuk Üniversitesi'nin 2 yıllık Tapu ve Kadastro Bölümü mezunu olan, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden TRT'ye atanan Hamit Yaz’ın yayıncılık eğitiminden bahsetmek mümkün müdür? Ya da Diyarbakır Anadolu Ajansından cemaat haberleri yüzünden açığa alınan Erdem Gültekin’in tarafsızlığından bahsetmek ne kadar olasıdır?

Halkın TRT'sinde bu kabul edilemez!
Ülkenin resmi yayın kanalı, kamu hizmeti yayıncılığı yapmakla görevli TRT’den kirli ellerinizi çekin!”