Haber Sen’den baskılara ve sürgünlere karşı eylem

KESK Haber Sen’in baskılara, soruşturmalara ve sürgünlere karşı başlattığı Ankara Yürüyüşü bugün (9 Eylül) gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile sonlandı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 09 Eylül 2022
  • 16:50

KESK Haber Sen’in baskılara, soruşturmalara ve sürgünlere karşı başlattığı Ankara Yürüyüşü bugün (9 Eylül) gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile sonlandı. PTT Genel Müdürlüğü önünde toplanmak için bir araya gelen Haber Sen üyelerinin PTT önüne yürümeleri polis tarafından engellendi. Eyleme katılan kitle gruplar halinde Ulus Atatürk Heykeli Meydanı’na yönlendirildi. Slogan, alkış ve ıslıklarla meydana gelen kamu emekçileri basın açıklamasına geçmeden önce Ankara polisinin saldırgan ve yasakçı tutumunu teşhir eden konuşmalarla öfkesini dile getirdi. 

Yapılan konuşmaların ardından Haber Sen Genel Başkanı Mesut Balcan açıklamayı okudu. Sürgünlerin “tayin” adı altında gerçekleştirildiğini belirten Balcan şunları ifade etti:

Sendikal yapının en önemli ve gerçek temsilcisi KESK ve çatısı altındaki Haber-Sen örgütlü bulunduğu kurumlarda sistematik saldırı ve baskılar altındadır. Hiçbir muhalif sesin çıkmasına tahammülü olmayan, her geçen gün demokrasiden, çok seslilikten biraz daha uzaklaşan yönetimler, emekçiden yana itirazlarını ve taleplerini dile getiren sendikamıza hukuksuz saldırılarını arttırmıştır.” 

PTT’de liyakatın olmadığını dile getiren Balcan “PTT’de yandaş sendikanın taraftarlarını üst düzeylere atıyorsunuz. Kamu Sen’e bağlı başkanları baş müdür olarak atıyorsunuz. Bizim arkadaşlarımız ise kötü çalışma koşullarına karşı çıktıkları için mobbinge maruz kalıyor. Sürgün ediliyor” dedi. Balcan konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: 

Emekçilerin üzerindeki baskılar kaldırılmalıdır. Bugün siyasi iktidara yakınlık avantaj haline gelmiştir. Kurum içi eşitsizlikler derinleşmiştir. Yöneticilere sesleniyoruz. Bu kararlarınızdan vazgeçin. Biz biliyoruz ki biz hukuken kazanacağız.” 

Balcan’ın ardından KESK Eşbaşkanı Şükran Kablan Yeşil konuşma gerçekleştirdi. Yeşil de PTT’nin hukuksuzluklarını teşhir ederek iktidarı eleştirdi. İktidarın anti demokratik uygulamaları ile PTT yönetimin aynı konuda benzer uygulamalarını ortaya koyarak konuşmasını sonlandırdı. 

Sonrasında CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır konuşma yaptı. 

Haber-Sen üyelerinin yaptığı eylemde “Sürgünler bizi yıldıramaz!”, “Köle değil postacıyız!”, “Faşizme karşı omuz omuza!”, “AKP’den hesabı emekçiler soracak!”, “Köle değil emekçiyiz!”, “PTT’den hesabı postacılar soracak!”, “PTT halkındır halkın kalacak!” sloganları atıldı. 

Kızıl Bayrak / Ankara