Greif işçilerinden Şişecam ve Sütaş işçilerine ziyaret

Greif işçileri, direniş deneyimlerini paylaşmak için Şişecam ve Sütaş işçilerine ziyaret gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 26 Haziran 2014
  • 07:26

Greif işçileri olarak "Greif direnişi deneyim ve dersleri" başlıklı konferans etkinliklerimizi devam ediyor. Bu çerçevede bu hafta 26 Haziran Perşembe günü Aydın, 28 Haziran Cumartesi İzmir'de, 29 Haziran Pazar günü Manisa'da yapılacak konferanslar için 25 Haziran Çarşamba günü Greif işçileri olarak yola çıktık.

Gebze üzerinden giderken önce Fen-İş'e uğrandı. Ardından bir Fen-İş işçisiyle birlikte 6 gündür grevde olan Gebze Cam işçileri ziyaret edildi. Burada Cam işçilerine seslenen Engin Yılgın Greif sürecini kısaca anlatarak sınıf dayanışmasını büyütmeye çağırdı.  

 

Bursa Sütaş işçilerine ziyaret

Yaklaşık iki aydır sendikal hakları için mücadele eden 26 öncü işçinin işten atılmasıyla Sütaş işçileri fabrika önünde direnişe geçti. Greif işçilerinin ziyaretiyle burada da Greif deneyiminin temel başlıkları olan fiili, meşru, militan direniş hattı anlatıldı. Sendikal bürokrasinin işçi sınıfı üzerindeki hegemonyasının böylesi bir örgütlülükle nasıl da koltuklarının sarsıldığını, sonlarının gelebileceğini gördükleri, tam da bu yüzden ellerinden gelen ihaneti sakınmadan, arsızca yaptıkları anlatıldı.

Ayrıca Sütaş direnişçileri süreçlerini aktardılar. Bunun üzerine Greif işçileri olarak özellikle boykotun çok önemli olduğunu tüm emek dostlarının destekleriyle bu direnişi büyütmenin, sürekli eylemli bir hatta direnişi sürdürmenin kamuoyunu da hareketlendireceğini söyledik. Varolan direnişlerle birleşik bir mücadele hattı oluşturmak önerisi yapıldı. Yaklaşık bir saate yakın yapılan sohbette biz Greif işçileri de bu direniş için elimizden geleni yapacağımızı söyleyerek ayrıldık.

 

Trakya Cam İşçilerine ziyaret

Grevdeki Trakya Cam işçileriyle birlikteydik, greve katılım ve kararlılık grevin kazanımla sonuçlanacağının en büyük göstergesi.

Şişecam işçileri bugün sınıfın mücadele bayrağını onurla taşıyorlar. Bu mücadeleyi, önümüzdeki süreçte TİS sürecine giren metal işçilerinden de bekliyoruz.

Greif işçileri

25.06.2014