Gemi Söküm cehennem, işçiler köle olmayacak!

İşçi ölümlerine dikkat çekebilmek amacıyla Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bir yürüyüş gerçekleştirerek iş cinayetlerini protesto etti.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 03 Nisan 2013
  • 19:37

Aliağa’da geçtiğimiz bir hafta içerisinde bir dizi işçi ölümü gerçekleşti. Sider demir çelik fabrikasındaki iş cinayetinin ardından gemi söküm tesisleri de iş cinayetlerinin adresi oldu. Gemi Söküm işçilerinden Ersin Şahin, Nurettin Durgun, Yalçın Arzuman peşpeşe iş cinayetine kurban giderken İsmail Harmantaş ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastaneden bir bacağı kesilerek hayatta kalabildi.

İşçi ölümlerine dikkat çekebilmek amacıyla bugün Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu saat 18.00 de bir yürüyüş gerçekleştirerek iş cinayetlerini protesto etti. Yürüyüş Aliağa Petrol-İş sendikası önünden başladı ve sloganlarla Hükümet Meydanı’na kadar sürdü.

Hükümet Meydanı’na gelindiğinde ise ilk sözü Emekli-Sen Aliağa şube başkanı aldı ve iş cinayetlerinde yaşamlarını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından “gemi söküm işçisi yalnız değildir” sloganı atıldı. Okunan basın metninde iş cinayetlerine dikkat çekildi ve mücadele çağrısı yükseltildi.

Eyleme taşeron belediye işçileri ile gemi söküm işçileri de destek verdi. Eylem süresince “Taşerona hayır!”, “Ölümlere hayır!”, “Susma haykır taşerona hayır!”, “Gemi söküm işçisi yalnız değildir!” sloganları alkış ve ıslıklar eşliğinde atıldı.

Eyleme katılan gemi söküm işçileri çalışma şartlarının ağır olmasından kaynaklı bu ölümlerin yaşandığını, hiçbir şekilde güvenlik önlemlerinin alınmadığını dile getirdiler. Gemi söküm işçileri ayrıca işçilerin sessiz kalmalarından da şikayetçi olduklarını haksızlıklara boyun eğilmemesi gerektiğini ifade etti. Daha fazla gemi söküm işçisinin bu eyleme katılıp destek vermesini gerektiğini dile getirerek eylem alanından ayrıldılar.

Sınıf devrimcileri de eylemde İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği İçin Sınıfa Karşı Sınıf Kurultayı’nın el ilanlarını dağıtarak işçilere kurultay kürsüsünü kullanmaları çağrısında bulundular.