EnerjiSA işçileri tekrar Sabancı Kuleleri önünde

İşe geri dönme talebiyle eylem yapan Enerji-Sen üyesi EnerjiSA işçileri Sabancı Kuleleri önünde eylem gerçekleştirdi ve Cuma gününe kadar 13-15 arası nöbet tutacaklarını açıkladı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 09 Mayıs 2022
  • 16:20

İşten atılan ve ise geri dönme talebiyle başlattıkları mücadeleyi sürdüren Enerji-Sen üyesi EnerjiSA işçileri bir kez daha Sabancı Kuleleri önünde eylem gerçekleştirdi.

“Atılan işçiler geri alınsın” pankartının taşındığı eylemde direnişçi işçiler konuşma yaptı. Bekir Bayatlı yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

“Ekmeğimizi yazın sıcakta kışın karın altında çalışarak kazandık. Bir günde 04 koduyla işten atıldık. Bayramdan önce söz verdiğimiz gibi hakkımızı aramaya devam ediyoruz. Hiçbir işçinin yalnız olmadığını öğrendik, çocuğumun bana sorduğu sorunun cevabını bulana kadar burada olacağım. Çocuğum bana ‘baba neden işten atıldın' diye soruyor. O sorunun cevabını istiyorum.”

Ardından Erdal Şener iki aydır işsiz olduklarını hatırlattı “Bakmakla yükümlü olduğumuz ailelerimiz var. Bizim bir suçumuz varsa gelin söyleyin. Biz işimizi istiyoruz” diyerek Sabancı kapitalistlerine seslendi.

Ahmet Kelle konuşmasında şunları dedi:

“Hukuksuzca atıldık. Biz sendikalı işçileriz toplu sözleşmeye göre çalışıyoruz. Toplu sözleşmenin hiçbir kanunu uygulanmadan hukuksuzca atıldık, hukuksuzluk son bulana dek mücadele edip hakkımızı alacağız.”

Son olarak Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin enerji işçilerinin işten atılma tedirginliği altında çalıştıklarını aktararak sendikal mucadelenin aynı zaman güvencesizliğe karşı da bir mücadele olduğunu vurgulado. Keskin eylem programını aktardı ve şunları söyledi:

“EnerjiSA randevu talebimize yanıt verdi. Cuma günü sabah 8.30’da görüşme yapılacak. Cuma yapılan görüşmede güzel bir haber verilmesini bekliyoruz. O haberi alana dek yarından itibaren Cuma’ya kadar her gün 13.00-15.00 arası bu kapının önünde nöbette olacağız.”

Keskin konuşmasını dayanışma içinde olanlara teşekkür ederek sonlandırdı. Eylem “Direne direne kazanacağız”, “Atılan işçiler geri alınsın” sloganlarla sona erdi.

Kızıl Bayrak / İstanbul