EnerjiSA direnişi 54'üncü gününde

EnerjiSA direnişi 54. gününde Sabancı Kuleleri önünde dayanışma ziyaretleri ile devam etti.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 20 Mayıs 2022
  • 17:55

DİSK/Enerji-Sen üyesi EnerjiSA işçilerinin Başkent Elektrik’ten işten atılmalarının ardından başlattıkları direniş 54. gününde devam etti. Sabancı Kuleleri önünde gerçekleşen eyleme İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş temsilcileri ile üye işçiler de katıldı.

Eylemde konuşmalar yapıldı. İlk sözü alan Enerji-Sen İç Anadolu Bölge Temsilcisi Osman Çokaman, işlerine geri dönmek için mücadele ettiklerini ancak şirketin işçilerin işsiz kalmaya devam etmeleri yönünde çaba sarf ettiklerini söyledi.

İşçileri sendikasızlaştırma çabalarının Başkent Elektrik, Toroslar ve AYEDAŞ’ta devam ettiğini dile getiren Çokaman, patronların işten çıkarma ve sendikasızlaştırma çalışmalarının sorumluluğunu ara kademedeki yöneticilere yüklemeye ve işçileri birbirleriyle karşı karşıya getirmeye çalıştığını söyledi. Ara kademe yöneticilerine seslenen Çokaman şunları dedi:

“Sizler de sömürüye, güvencesizliğe maruz kalıyorsunuz. Bu hatalı tavrınızı değiştirin, tarafınızı işten atılan işçilerden yana seçin. Güvenceli çalışmanın koşullarını hep birlikte oluşturalım”

Ardından konuşan Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, şirket yetkilileriyle yaptıkları görüşmede işten atılma gerekçelerine dair cevap alamadıklarını belirterek şunları söyledi:

“Yürüttüğümüz mücadelede Sabancı’ya ait ne kadar iş yeri varsa oraları eylem alanına çevirdik yine eylem alanına çevirmeyi iyi biliriz. Bu şirketin yöneticileri çözüm üretmezse o şirketin yöneticilerinin kapılarına dayanmayı da iyi biliriz. Arkadaşlarımız, eşlerimiz ve çocuklarımız bizimle diyorlar. Onlarla da buraya geleceğiz, onlarla da haklılığımızı haykırmaya devam edeceğiz.”

EnerjiSA işçisi Bekir Bayatlı, Sabancı Holding yetkililerinin kendilerini temsil etmeyen sarı sendika TES-İŞ ile görüşme halinde olduklarını belirterek şunları söyledi:

Benim adıma sarı sendikalar şirket yöneticileriyle görüşerek karar veremez. Sabancı Holding yetkililerine sesleniyoruz, işçiyi kandıran, kendi koltuklarının sevdasına kapılan sarı sendikaları muhatap almayın, işçinin olmadığı masa yıkılmaya mahkumdur. Biz direnmeye başladığımızda onlar koltuk sevici olmaya başladı, muhatabınız onlar değil sahada olan işçilerdir aksi halde sarı sendikaları nasıl yıktıysak dahil olmadığımız masayı da yıkarız.”

İnşaat-İş’ten Deniz Gider de söz alarak bu direnişin bütün işçi sınıfının direnişi olduğunu ve EnerjiSA işçileriyle dayanışma halinde olmaya devam edeceklerini söyledi.