EnerjiSA direnişçilerine uğurlama

EnerjiSA işçileri, direnişlerini Sabancı Center'in önüne taşımak üzere yola çıkmadan önce Ankara'da uğurlama etkinliği gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 23 Nisan 2022
  • 21:15

TES-İş’ten DİSK/Enerji-Sen’e geçtikleri için işten atılan EnerjiSA işçileri Başkent Genel Müdürlüğü önünde başlattıkları direnişte dört haftayı geride bıraktı. Direnişi İstanbul’da bulunan Sabancı Center önüne taşıyacaklarını duyuran işçiler DİSK/Enerji-Sen İç Anadolu Bölge Temsilciliği önünde etkinlik gerçekleştirdi.

Eylemde konuşan DİSK/Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin şunları dedi:

“Biz İstanbul'a doğru yola çıkarken Türkiye'nin dört bir yanında CarrefourSa, TeknoSa'larda utanSA sözünü haykıracak insanlar, emek dostları olduğunu da biliyoruz. İstanbul'dan dayanışmanın gücüyle gülerek geleceğiz”

Ardından direnişçi işçilerden Bekir Bayatlı söz alarak “Biz bu davanın haklı olduğunu, haklı olanın da kazanacağını biliyoruz” dedi.

Direnişçi işçilerden Erdal Şener “Benim çocuğum 'Tirene tirene kazanacağız' derken kimsenin kaybetme lüksü yok. İşçi olan, emek veren, Bozkurt'ta, Kastamonu’da, Zonguldak’ta, Isparta'da olan biziz. Biz kazanacağız” dedi.

DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün yaptığı konuşmada direnişçilere işçilere şunları söyledi:

“Tebrik ediyoruz hepinizi. Çünkü siz mağdur edilen yüz binlerce işçi adına mücadele ediyorsunuz. Güle güle gidin. Kalbimizin, kulağımızın yarısı sizde.”

DİSK/Enerji-Sen İç Anadolu Bölge Temsilcisi Osman Çokaman Sabancı’ya karşı hak ve hukuk mücadelesi yürüttüklerini hatırlatarak şunları vurguladı:

“Biz mücadeleden başka seçeneği olmayan milyonlarız. Bu mücadele üretenlerin yönettiği bir dünya kurularak zafere ulaşacaktır” diye konuştu. EnerjiSA direnişçilerinin sarı sendika baskısını kırdıklarına dikkat çeken Çokaman “Sendikal örgütlenmemiz o çok çağdaş gözüken Sabancı’ların şirketinde kırılmaya çalıştı”

Direnişçilerin eylem programı şu şekilde:

“24 Nisan’da saat 14.00'da Eskişehir Ulus Anıtı önü,

25 Nisan’da saat 18.00'da Bursa Kent Meydanı,

26 Nisan’da saat 18.00'da Kocaeli İnsan Hakları Parkı,

27 Nisan’da ise İstanbul'da Sabancı Center önü.”

“Üreten biziz yöneten de biz olacağız” ve “Atılan işçiler geri alınsın” sloganlarının atıldığı etkinlik konuşmaların ardından sona erdi.