EİB’ten Petrol-İş’e hatırlatma

Ege İşçi Birliği (EİB) Agrobay, Lezita, Iffco işçilerinin direnişine uğramayan Petrol-İş yöneticilerinin MHP’li belediye başkanını ziyaret etmesine tepki gösterdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 29 Nisan 2024
  • 17:30

Ege İşçi Birliği (EİB) Agrobay, Lezita, Iffco işçilerinin direnişine uğramayan Petrol-İş yöneticilerinin MHP’li belediye başkanını ziyaret etmesine tepki gösterdi.

EİB’in sosyal medya hesabında yer alan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Agrobay, Lezita, Iffco İşçilerinin direnişine adım atmayanlar soluğu MHP’li belediye başkanının yanında alıyorlar!
Petrol-İş Aliağa şube yönetimi ve işyerlerinden temsilciler geçtiğimiz günlerde Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a tebrik ziyaretinde bulundu. Yüzlerce belediye işçisini ekmeğinden eden MHP’li Serkan Acar’ı tebrik etmek için vakit kaybetmeyen Petrol-İş yöneticilerine soruyoruz!
- Bergama’da yaklaşık bir yıldır sendikalaştıkları için işten atılan, sermayenin ve kolluk güçlerinin tüm baskısına rağmen direnen AGROBAY işçisi kadınları bir kez bile neden ziyaret etmedi?
- Kemalpaşa’da hakları için iki aya yakındır grevde olan, sermayenin tüm zorbalığına karşı direnen LEZİTA işçilerine bir kez dahi neden destek verilmedi, yanlarında olunmadı?
- Çiğli AOSB’de bulunan, sendikalaştıkları için işten atılan İFFCO işçileri tüm diğer direnişler gibi neden görmezden geliniyor?
- Grev yasaklarından tutun da, asgari ücrette sefalet dayatan, ülkedeki tüm hak arayışlarını şiddetle bastıran, milyonlarca emekçiyi yoksullaştıran AKP iktidarı ve ortağı MHP’ye söyleyecek bir sözleri var mıdır?
- MHP’li Serkan Acar’ın yüzlerce işçiyi işten atmasına, işçi dövmesine bir diyeceğiniz var mıdır?
- Tıpkı Gemi Söküm direnişine neden destek verilmediği sorulduğunda ‘işin içinde başka gruplar var’ deyip mücadelenin büyütülmesi görevinden kaçtığınız gibi bu sorular için de yine bahaneleri mi sarılacaksınız?
Petrol-İş Aliağa şube ve işyeri temsilcilerine hatırlatmak zorunda kaldığımız için utanıyoruz… İki sınıf vardır biri işçi sınıfı öteki kapitalistler. Sizler işçileri temsilen o koltuklardasınız, sermaye ya da onların iktidarının destekçileri değil! Sizin işiniz işçi sınıfının mücadelesini geliştirmektir, burjuva parti taraftarlığı yapmak yani işçiye ihanet etmek değil!"