EİB’ten CS Wind işçilerine çağrı

Ege İşçi Birliği, CS WİND işçilerine “Tek kurtuluş işçilerin birliğidir” diyerek seslendi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 22 Temmuz 2024
  • 20:30

Ege İşçi Birliği, CS WİND işçilerine seslenen bir açıklama paylaştı. EİB’in sosyal medya hesabında yer alan paylaşım şu şekilde:

“Bizi kurtaracak olan kendi mücadelemizdir. Bu açıdan sorunları konuşmak, çözümler üretmek birliğimiz ve beraberliğimiz adına yapıcı olacaktır. Ocu, bucu olmak, bir takım küçük ve geçici menfaatler ile davranmak birliğimizi ve sendikal örgütlülüğümüzü olumsuz etkiler. İşçiler kendi toplam çıkarları için davranmalıdır. Bu da fabrika içi mücadelemizde hepimizi kesen sorunlardır. Senyör, müdür, formen iş yerinde yönetimi temsil ederler. Kişisel olarak iyi olmaları, bazı durumlara göz yummaları bu durumu değiştirmez. Eğer işçilerin çıkarını, yaşamını ve çalışma koşullarını düşünenler varsa aralarında gelip sendikal mücadelemizde yanımızda durup, durmamaları niyetlerinin ne olduğunu gösterecektir.
Bir yola çıktık. Sorunlar, çıkmazlar gayet normaldir. Bu sorun ve çıkmazları çözecek şey ise sürekli bir şekilde birlik ve beraberlik tablosunun büyütülmesidir. Fabrika önünde, sürecin başında dediğimizi tekrarlıyoruz. Sendikal örgütlenme sadece e-devlet'den üye olmak demek değildir. Tazminatımızı alalım gidelim, neden bu süreç bitmiyor, çok uzadı gibi söylemler kolaycılıktır. Her süreçle ilgilenmek, örgütlenme çalışmamızı zafiyeti uğratan yanları törpülemek ve her şeyden önemlisi izleyici değil, değiştirici bir tarz edinmek sorunları çözecektir. Asıl işin taşerona devri, işten atmalar, gıda çekleri gibi birçok problem asıl sorunlarımızdır. Patron ve avanesi bu tip yöntemler ile kendine fırsat alanları açmaya çalışmaktadır. Sendikalı örgütlüysek eğer tüm sorunlara sınıf bilinci ile bakmalı bu ayrımları bütünleştiren mücadele programı için bir araya gelmeliyiz.
İşçi kardeşler!
Sorunlar hep olacaktır, sendikal örgütlenme tamamlandığı zaman da bitmeyecektir. Söz, yetki ve karar hakkının işçide olduğu bir örgütlenme için adım atalım. Eksiklerimizi ve sorunlarımızı hep beraber çözelim. Sendikal örgütlenmemizi patron ve yandaşlarının saldırılarına karşı güçlü ve sağlam tutalım. Onurlu bir sınıfın çocukları olarak CS Wind İşçileri daha fazlasını başarabilir, örnek olabilir. Gücümüz birliğimizdir parolası ocak zamları mücadelemizde nasıl bize yol gösterdi ise, kazanmamız içinde yeterli olacaktır."