EİB’den Ateş Çelik işçilerine çağrı

Ege İşçi Birliği, Ateş Çelik işçilerine seslendi ve “Ateş Çelik'te bireysel değil toplu tepki sonuç üretir!” dedi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 27 Mart 2023
  • 18:30

Ateş Çelik'te büyük puntolarla zamları açıkladılar zaten zamdan önce bütün ücretler açlık sınırına yakındı, yani bu ücretlere %30 zam yaptığınızda bir anlam taşımıyor.

Oysa zamdan önce tubalkslarda işçiden her şeyi bekliyorsunuz, kaliteden bahsediyor işçiye işi büyütmek için fikir verin diyorsunuz, sonra zam ayı bunu sorun edip zammı düşük yapıyorsunuz. Açıkçası işçi kandırmanın onlarca yolu Ateş Çelik yönetim kadrosunda var.

Ama Ateş Çelik işçisi bakıyor çalışıp yeri geldiğinde bel fıtığı olduğu, yeri geldiğinde sağlık sorunları yaşadığı, yeri geldiğinde ölümle sonuçlanacak kazalar yaşadığı halde aldığı ücretlerle yaşamıyor, yaşayamıyor.

Mesai yapmak zorunda, finişte çalışıyorsa taşlama yapmak zorunda, aynı anda gazaltı kaynağı öğrenmek zorunda. Her işi öğrenmek zorunda, her holde çalışmak zorunda.

Yani bu İşçi tanımı değil bu durumun tanımı kölece çalışma sistemi arkadaş.

Ne pahasına %30 zam pahasına.

10 yıl önceden bugüne büyüyen Ateş Çelik'te işçilerin sosyal yaşamı yok ve hergün dahada yok oluyor dışardaki yaşamı. Artık 24 saat Ateş Çelik nasıl büyümeli bunu düşünecek zaman veriyorlar sadece gerçek bu.

Şimdi farklı bölümlerde işçiler zamma tepki gösteriyor, yetkililer gaz almak için bekleyin diyor. Çünkü yukarı ne derse aslolan o.

Zamları egolarına göre belirleyen beyaz yakaların sorunu çözme gibi bir gücü yok onlar sadece Ateş Çelik'te işçiyi oyalama ve stres ve baskı altında tutma görevini üstleniyor.

Ateş Çelik işçisi kardeşim bireysel tepki bazılarımıza sonuç üretsede bir daha ki zamda değişen ne olacak? Bu döngü yoksullaştırıyor git gide bizi öyle değilmi?. Değiştirmek için tek yol her holde her bölümde güvenilir işçiler biraraya gelerek Ege İşçi Birliği ile iletişim kurup konuşup fikir alışverişi yaparak birlik olup mücadele etmektir.

Doğru, cesaretli adımlara ihtiyacımız var, Ateş Çelik yönetiminin oyalama ve yalanlarına değil.

Ege İşçi Birliği

27.03.23