Dört bir yanda direnişler sürüyor

FEDAŞ, Trendyol Depo, Agrobay ve Sputnik direnişleri sürüyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 29 Eylül 2023
  • 20:50

İşçi ve emekçilerin dört bir yanda hakları için başlattığı direnişler sürüyor.

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde bulunan Trendyol Depo’da DGD-Sen ve PTT-Sen üyesi işçilerin direnişi 33. gününü geride bıraktı. Direnişçi işçiler yaptıkları konuşmada taleplerinin haklı ve meşru olduğunu hatırlattı. “Biz işçilerin kaybedeceği bir şey yok. Direnerek kazanacağız” diyen işçiler boykot çağrısını sürdürdü. İşe iade, 5,5 aylık sözleşmenin iptali ve sendika hakkı için direnen işçiler mahkeme süreçlerinin uzun sürdüğüne ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın hukuksuzlukları denetlemediğine dikkat çekti.

Dersim’de Enerji-Sen üyesi FEDAŞ işçilerinin işyeri önündeki direnişi 52’nci günü geride bıraktı. Direnişçi işçilerden Murat Talan mesaisiz, iş güvenliksiz çalıştığını vurgulayarak şunları ifade etti:

“Sermaye her zaman işçiyi ezer. İşçi gücünün farkında değilse ezilmeye mahkumdur. İşverenler için örgütsüz işçinin ottan farkı yoktur.”

Bir başka işçi ise 52 gündür direndiklerini belirterek “kendi haklarımızı istedik diye işten atılmakla tehdit ediliyoruz” dedi.

Bir işçi ise şunları ifade etti:

“Aksa Şirketi ‘evlatlatlarımın gözünün içine bakarak onlarla konuşacağım’ diyerek gelip evlatlarım dediği işçilerine yargısız infaz yaptı.”
Fırat Aksa ile yapılan görüşmeye katılan İşçi Temsil Heyetinden işçiler şunları ifade etti:

“Diyalog sürecini biz işçilerin tıkadığı söyleniyor. Biz en başından beri netiz. Bu süreçte net olmayan şirket yöneticileridir.”

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) üyesi Sputnik çalışanlarının grevi 44’üncü gününde devam ediyor. Grev kararı alan ve işten atılan 24 gazetecinin grevine dayanışma ziyaretleri gerçekleştirildi.

İzmir’de Agrobay Seracılık işçileri direnişin 39’uncu gününü geride bıraktı. Agrobay patronu Arzu Şentürk’ün söylemlerine tepki gösteren işçiler “Bak Arzu hanım, sana iki çift lafımız var. Haklarımızı ver, yolumuza gidelim…” diye seslendi.