Dört bir yanda direnişler sürüyor

Sputnik, Trendyol Depo, FEDAŞ, Aluform Pekintaş’ta grev ve direnişler sürüyor. Dikmece’de ise gasp edilen tarım arazileri için köylülerin nöbeti devam ediyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 25 Eylül 2023
  • 18:00

Dört bir yanda işçi ve emekçilerin hakları için başlattığı direnişler sürüyor. Sputnik, Trendyol Depo, FEDAŞ, Aluform Pekintaş’ta grev ve direnişler sürüyor. Dikmece’de ise gasp edilen tarım arazileri için köylülerin nöbeti devam ediyor.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) üyesi Sputnik çalışanlarının grevi 40’ncı günü geride bıraktı. Sputnik’in Ankara ve İstanbul büroları önünde devam grevde gazetecilerin talepleri şunlar:

“Atılan üyelerimizi işe geri alın

Sendikal hakları tanıyın

Adil bir ücreti toplu iş sözleşmesi ile garanti altına alın.”

Esenyurt’ta bulunan Trendyol Depo önünde PTT-Sen ve DGD-Sen üyesi işçilerin direnişi 29.gününde devam ediyor. Direnişte yapılan açıklamada boykot çağrısı yinelenerek dünyanın birçok yerinde işçileri sömüren tekellere söz söylemek gerektiği vurgulandı. İşçiler “Ya saygın bir uzlaşma ya da tavizsiz direniş” şiarıyla 26 Eylül Salı günü 13.30’da Trendyol Genel Merkezi önünde yapacakları eyleme çağrı yaptı.

Dersim’de Enerji-Sen üyesi FEDAŞ işçilerinin direnişi 48’nci gününde devam ediyor. “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganları, ıslık ve alkışlarla Fırat Aksa önünde toplanan işçiler adına konuşan Enerji Sen Genel Sekreteri Emin Atsız şunları ifade etti:

Buradaki mücadele yaşamak için verilen bir mücadele, direk başlarında trafoların içinde can vermek istemiyoruz. Evimize gidince ailemizin yüzüne rahat bakabilmek için verilen mücadele. Yılgınlık yok mücadele var, direniş var. Çünkü bir kent burada kalbiyle yüreğiyle burada. 21 Elektrik Dağıtım Şirketi'ndeki enerji işçilerinin mücadelesi burada.”

Antakya’nın Dikmece Köyü’nde köylülerin gasp edilen tarım arazileri için başlattığı direniş 59. gününde devam ediyor. Direnişin 59’uncu gününde Antakya Adliyesi önünde toplanan Dikmeceliler toplu dava açtı.

Düzce’de bulunan Aluform Pekintaş’ta Türk Metal’e üye olduğu için işten atılan işçilerin direnişi 339’uncu gününde devam ediyor. Açıklama yapan Aluform Pekintaş işçileri Türkiye’nin çeşitli yerlerinde direnenleri selamladı.

İzmir Bergama-Dikili yolu üzerinde bulunan Agrobay Seracılık’ta Tarım-Sen’e üye olduğu için hakları gasp edilerek işten atılan işçilerin direnişi 35’nci gününde sürüyor. İşçiler Agrobay’daki usulsüzlüklerin araştırılması için yaptıkları başvuru sonucu Agrobay’ın soruşturulacağını duyurdu. Direnişin 34’üncü gününde CHP’li Aylin Nazlıaka’nın direnişi ziyaret ettiğini duyuran işçiler taleplerini ilettiklerini çözülene kadar direneceklerini vurguladı.