Corning direnişine sınıf dayanışması

Gebze Sendikalar Birliği, Corning grevini 76. gününde ziyaret etti.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 27 Eylül 2023
  • 23:12

Gebze Sendikalar Birliği grevlerinin 76. gününde olan Corning işçilerini ziyaret etti.

DİSK, Türk İş ve Hak İş’e bağlı işçi sendikalarının ile Eğitim Sen ve Eğitim İş’in yer aldığı Gebze Sendikalar Birliği, “Yaşasın Corning grevi, yaşasın sınıf dayanışması!” yazılı ozalit ile direniş alanında yürüyüş gerçekleştirdi.

Grev alanında Gebze Sendikalar Birliği adına Birleşik Metal-İş Sendikası 2 No’lu şube başkanı Necmettin Aydın konuşma gerçekleştirdi. Aydın konuşmasında Corning grevini selamlayarak işçilere dönük saldırıların yoğun olduğu bu dönemde direniş örneklerin arttırılmasının gerekliliğini vurguladı.  Corning greviyle maddi manevi her türlü dayanışmayı sürdüreceklerini söyleyen Aydın, Corning grevinin kazanmasının ek zam, MESS fabrikalarında TİS ve hakları için mücadele eden işçilerin kazanmasının yolunu açacağını belirtti. Gebze Sendikalar Birliği zemininin güçlendirilmesi ve buna benzer ortaklık zeminlerinin işçi havzalarında yaygınlaştırılmasının önemine değindi.  Konuşmada bir hafta sonra Gebze Meydanı’nda eylem yapılacağı duyuruldu. Eylemde MESS Grup TİS sürecindeki metal işçilerinin, TİS ve ek zam için eylemler gerçekleştiren petrokimya işçilerinin ve grevdeki Corning işçilerinin taleplerinin haykıralacağı ifade edilirken tamamlayıcı emeklilik yasasına dair de tepkinin konulacağı ifade edildi.

Konuşmanın ardından Lastik-İş Sendikası Gebze Şubesi başkanı Özay Bektaş, Corning işçilerinin mücadelesi anlatıldı. Diğer fabrikalardaki direnişler selamlanırken “Pekintaş/Tekno/Trendyol işçisi yalnız değildir” sloganları atıldı. “Birleşe birleşe kazanacağız” ve “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” sloganlarının da atıldığı  ziyarette konuşmaların ardından halay çekildi.  Gebze Sendikalar Birliği’nin ziyareti grevdeki Corning işçilerini 4 Ekim Çarşamba günü Gebze Kent Meydanı’nda yapılacak eyleme çağıran konuşma ile sonlandırıldı.

Gebze İşçilerin Birliği Derneği, İşçi Emekçi Birliği, Birleşik İşçi Kurultayı, UİD-Der, EMEP ve DİP grev alanına ziyaretler gerçekleştirdiler. Emeğin Kurtuluşu grevdeki işçilere ve ziyarete gelenlere ulaştırıldı.

Yürüyüş boyunca “Corning işçileri yalnız değildir”, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Yaşasın işçilerin birliği”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “İşçiler açken patronlara huzur yok” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak / Gebze