Dört bir yanda direnişler sürüyor

Trendyol Depo, Sputnik, Ataşehir Belediyesi’nde ve FEDAŞ işçilerinin hakları için başlattığı direnişler sürüyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 03 Ekim 2023
  • 19:45

İşçi ve emekçilerin dört bir yanda hakları için başlattığı direnişler sürüyor.

Trendyol Depo işçileri direnişin 37’nci gününde Maslak’ta bulunan Trendyol Genel Merkezi önünde açıklama yaptı. Açıklamada “Atılan işçiler geri alınsın” ve “Taşeron düzenini yıkacağız” yazılı pankartlar taşındı. 37 gündür kararlılıkla direndiklerini vurgulayan işçiler “Biz sözümüzün arkasındayız, haklı davamızın peşindeyiz” dedi. Direnişçi işçiler yarın saat 12.00’de genel merkez önünde olacaklarını duyurdu.

Dersim’de Enerji-Sen üyesi işçilerin direnişi devam ediyor. FEDAŞ yönetimi muhtarlara halkı işçilerin mağdur ettiği yalanını anlatırken muhtarlar toplantıyı terk etti. Muhtarlar toplantıda şunları ifade etti:

“Çalışma koşullarının zorluğuna şahidiz. Bir an önce bu arkadaşların mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz başka bir şey değil!"

2 Ekim gecesi Dersim’de elektrik sorunundan kaynaklı mağdur olan Murat Eroğlu, FEDAŞ’ın elektrik arızalarına müdahale etmemesini ateş yakarak protesto etti. Fevzi Çakmak Caddesi’nde ateş yakıp yolu kesen Eroğlu direnişteki FEDAŞ işçileri yardım etti. Yağışlar sonucu arızaların artması üzerine FEDAŞ, diğer illerdeki işçileri zorla getirip çalıştırmaya devam ediyor. İşçiler polis gözetiminde gerekli önlemler alınmadan zorla çalıştırılıyor. Gece bir işçi üzerindeki enerjisi bile kesilmemiş bir hat üzerinde çalışmaya zorlandı. İşçiye bir şey olmazken DİSK/Enerji-Sen üyesi FEDAŞ işçileri yaptıkları eylemde duruma tepki gösterdi.

TGS üyesi Sputnik Türkiye emekçilerinin grevi 48’nci gününü geride bıraktı.

Ataşehir Belediyesi’nin zorla emekli ettiği 9 işçinin direnişi 2’nci gününde de devam etti. Sabah saatlerinden itibaren belediye önünde direnişi sürdüren işçiler akşam yaptıkları açıklamada işe geri dönene dek direnişi sürdüreceklerini vurguladı.