Dokuz günde 14 ilde iş cinayetleri ve "kaza"ları

Mersin, Kocaeli, Tekirdağ, İstanbul, Gemlik, Konya ve Kastamonu'da iş cinayeti, Ordu, Tekirdağ, Maraş, Antep, Bursa, Diyarbakır ve Batman'da iş "kazaları" meydana geldi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 13 Ağustos 2022
  • 16:55

4 Ağustos ve 13 Ağustos tarihleri arasında Mersin, Kocaeli, Tekirdağ, İstanbul, Gemlik, Konya ve Kastamonu’da iş cinayeti, Ordu, Tekirdağ, Maraş, Antep, Bursa, Diyarbakır ve Batman’da iş “kazaları” meydana geldi.

Konya'da Sanayi içerisindeki kavşakta, tarım makineleri üretimi yapan fabrikanın işçilerini taşıyan servis midibüsü ile tırın çarpıştı. Çarpışma sonucu işçilerden Ahmet Baykal olay yerinde yaşamını yitirirken, 25 işçi yaralandı.

Kastamonu Cide’ye bağlı Çayüstü köyünde Murat Gökdağ, bahçesinden yola doğru yıkılan ve yolu kapatan kiraz ağacını keserek yolu açmak istedi. Gökdağ, kesim yaptığı sırada ağaç dalının kopup kendisine çarpmasıyla bulunduğu yerden düşerek yaşamını yitirdi.

Mersin Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında iş cinayetinde Abdi Adıgüzel yaşamını yitirdi.

Kocaeli'de çalıştığı inşaatta elektrik akımına kapılan işçi Bülent Aslan, 5'inci kattan düşerek yaşamını yitirdi.

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde İshak Aydın isimli gece bekçisi, çalıştığı fabrikada ölü bulundu.

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde bulunan bir fabrikada kimyasal patlama meydana gelmiş ve ağır yaralanan 3 kişi Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Yaşamını yitiren iki kişinin ardından Ömer Asım Eralp’te bir gün sonra hayatını kaybetti.

Bursa Gemlik'teki fabrikada amonyak tankına bakım için giren 3 işçi gazdan zehirlendi. Hastaneye kaldırılan işçilerden Muhammet Yün yaşamını yitirdi.

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde bulunan bir kömür ocağında çalışan işçilerden 8'i, metan fazından zehirlenerek, hastaneye kaldırıldı…

İstanbul Bağcılar’da tadilat için çıktığı balkonun çökmesi sonucu ikinci kattan düşen Hüseyin Efe yaşamını yitirdi.

Kırşehir'in Akçakent ilçesinde elektrik direğinden düşen Uygur T. isimli işçi hayatını kaybetti.

Ordu'da mevsimlik fındık işçilerini taşıyan minibüs takla attı. Kazada 16 kişi yaralandı.

Tekirdağ Çerkezköy’de servis aracı Çerkezköy'den aldığı işçileri Çorlu'daki geri dönüşüm fabrikasına götürdüğü esnada Veliköy bölgesinde yan yolda devrildi. Devrilen servisteki 9 işçi yaralandı. Yaralı işçiler hastanelere kaldırıldı.

Batman'da tekstil işçilerini taşıyan minibüs, Batman-Beşiri kara yolunda karşı yönden gelen otomobille çarpıştı. Çarpma sonucu devrilen minibüsteki 11 tekstil işçisi yaralandı.

Diyarbakır'da, dün akşam ilaçlamanın yapıldığı pamuk tarlasında bu sabah çalışmaya başlayan 10'u çocuk 20 tarım işçisi zehirlendi.

Maraş'ın Pazarcık ilçesinde işçi servisinin devrilmesi sonucu 4 kişi yaralandı.

Antep’in Şehitkamil ilçesinde işçileri taşıyan iki minibüsün çarpışması sonucu gerçekleşen azada 19 kişi yaralandı.