Direnişler sürüyor

Trendyol Depo, FEDAŞ, Sputnik, Aluform Pekintaş, Ataşehir Belediyesi, Agrobay işçilerinin direnişleri sürüyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 04 Ekim 2023
  • 20:00

Trendyol Depo, FEDAŞ, Sputnik, Aluform Pekintaş, Ataşehir Belediyesi, Agrobay işçilerinin direnişleri sürüyor.

Düzce’de bulunan Aluform Pekintaş’ta Türk Metal’e üye olduğu için işten atılan işçilerin direnişi 347’nci gününde devam ediyor. Direnişin 347’nci gününde patron bir kez daha direniş çadırına ve pankartlarına saldırarak dereye attı.

İzmir’de Tarım-Sen üyesi Agrobay Seracılık işçilerinin direnişi 44’ncü gününde devam ediyor. Tarım-Sen bugüne ilişkin yaptığı paylaşımda şu bilgileri verdi:

“CHP Grup Başkanı ve Manisa vekili Özgür Özel ‘Agrobay işçisi yalnız değildir, kadın emekçiler yalnız değildir, Türkiye işçi sınıfı yalnız değildir’ diyerek Agrobay şirketi hakkında 3 ayrı kuruma başvuruda bulundu. Süreci takip etmekteyiz.”

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) üyesi Sputnik çalışanlarının grevi 49’uncu gününde İstanbul ve Ankara büroları önünde devam diyor. Direnişe gazeteciler dayanışma ziyaretinde bulundu.

PTT-Sen ve DGD-Sen üyesi Trendyol Depo işçileri direnişin 38’inci gününde bir kez daha Trendyol Genel Merkezi önünde eylem yaptı. Direnişi Yeşil Sol Parti Parti Milletvekilleri Kezban Konukçu ve Cengiz Çiçek ziyaret etti. Eylemde konuşma yapan PTT-Sen Genel Başkanı Süleyman Şen, direnişi kararlılıkla sürdüreceklerini, Trendyol’daki hukuksuzlukları bıkmadan usanmadan anlatacaklarını vurguladı. Ardından söz alan Konukçu yaptığı konuşmada taşeron çalışma düzenine karşı direnenleri yalnız bırakmama çağrısı yaptı. Trendyol Genel Merkezi’nden görüşme talep ettiklerini belirten Konukçu “Bize ‘yetkili kimse yok’ dendi. Koskoca genel merkezde nasıl yetkili olmaz. İşçilerin sesini duyurmak da bizim görevimizdir” dedi.

İstinye Park AVM’de Trendyol’u boykot çağrısı yapan sendika temsilcileri ve direnişçi işçiler AVM güvenliği ve yönetiminin saldırısına uğradı.

Dersim’de Enerji-Sen üyesi FEDAŞ işçileri, direnişin 57. gününde Aksa şirketini uyardı. FEDAŞ önünde açıklama yapan işçiler şunları ifade etti:

“Duymak istemediniz. Belki görmediniz. Görün. Bizler eğer beş arkadaşımızı canımızı yoldaşımızı dostumuzu işe almıyorsanız bilin ki aramızdaki kilometre mesafesi bizler için basittir. Bizler burada kazanabileceğimizi bir daha söylüyoruz. Bizleri ayıramazsınız. Bizleri bölemezsiniz. Aksa'nın olduğu tüm iller, İstanbul ve Ankara, Aksa'nın otelleri, Aksa'nın yemek yerleri, bizleri bekleyin. Bizler ateşi aldık, yola devam ediyoruz. En yakın zamanda görüşmek üzere.”

İstanbul’da Ataşehir Belediyesi’nde zorla emekli edilen işçilerin direnişi 3.gününde devam ediyor. Direnişin 3’üncü gününde yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:

“İşimize dönene kadar bu direnişimiz sürdüreceğiz. Onun için hepinizi yanımıza bekliyoruz. Bizden sonra sıranın sizde olduğunu iyi bilin.”