Direnişler sürüyor

Trendyol Depo, Agrobay, Ataşehir Belediyesi, FEDAŞ, Sputnik Türkiye, Aluform Pekintaş, İstanbul’da inşaat işçilerinin hakları için başlattığı direnişler sürüyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 09 Ekim 2023
  • 19:45

Trendyol Depo, Agrobay, Ataşehir Belediyesi, FEDAŞ, Sputnik Türkiye, Aluform Pekintaş, İstanbul’da inşaat işçilerinin hakları için başlattığı direnişler sürüyor.

Esenyurt’ta bulunan Trendyol Depo’da PTT-Sen ve DGD-Sen’e üye olduğu için işten atılan işçilerin direnişi sürüyor. Direnişin 43’üncü gününde bir kez daha Trendyol Genel Merkezi önüne giden işçileri Yeşil Sol Parti Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Kezban Konukçu ziyaret etti. Önder yaptığı konuşmada polisin direnişçilere yönelik saldırganlığının kabul edilemez olduğunu vurguladı. İşçilerin örgütlenme hakkı gasp edilerek, yoğun emek sömürüsü üzerinden yükselen servetin “başarı” diye yutturulmaya çalışıldığına dikkat çeken Önder tüm işçilere ve emeğe duyarlı çevrelere direnişi sahiplenme çağrısı yaptı.

Tarım-Sen üyesi Agrobay Seracılık işçileri direnişi 49’uncu gününde devam ettiriyor. İşçilerin talebi gasp edilen tazminatlarının verilmesi ve işten atılma kodunun değiştirilmesi. Direnişin 48’inci gününde açıklama yapan işçiler sorunları çözülmezse bu hafta içi üçüncü etaba geçeceklerini ve haklarını alıncaya kadar direneceklerini vurguladı.

İstanbul Ataşehir Belediyesi’nde zorla emekli edilen işçilerin belediye binası önündeki direnişi 8’inci gününde devam ediyor. İşçiler yaptıkları açıklamada çalışan arkadaşlarına seslenerek şunları ifade etti:

“Bizim iş güvencemizin olmaması sizin de iş güvenceniz olmadığı anlamına gelir. O yüzden gelin bu direnişe omuz verin.”

Dersim’de Enerji-Sen üyesi FEDAŞ işçilerinin çalışma koşullarının düzeltilmesi ve insanca yaşamaya yetecek ücret talebiyle başlattığı direniş 62’inci gününde devam ediyor. Fırat Aksa önünde toplanan işçiler “işçiyiz, haklıyız, kazanacağız” , “Biz haklıyız, biz kazanacağız” , “Direne direne, direnişle zafere” ve “işçilerin birliği sermayeyi yenecek” sloganları attı.

TGS üyesi Sputnik Türkiye çalışanlarının grevi 54’üncü gününde devam ediyor. Grev kararı alınmasının ardından işten atılan gazeteciler işe geri dönmek ve talepleri doğrultusunda imzalanacak TİS hakkı için direnişlerini sürdürüyor.

Düzce’de Türk Metal’e üye olduğu için işten atılan Aluform Pekintaş işçilerinin direnişi 352’inci gününde devam ediyor. Direnişçi işçiler yarın (10 Ekim) Meclis’te, 11 Ekim Çarşamba günü yeniden fabrika önünde olacaklarını duyurdu.

İstanbul’da Finans Merkezi Merkez Bankası şantiyesi önünde gasp edilen hakları için eylem yaptı. İnşaat-İş’le birlikte direnişe başladıklarını duyuran inşaat işçileri Limak yetkilileri ile yapılan görüşme sonrası kıdem tazminatlarının ödenmesi sözü aldı.