DEV TEKSTİL'den çağrı

Sendika düşmanlığını, keyfi işten atmaları, taşeronlaştırmayı kabul etmiyoruz!

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 30 Ocak 2021
  • 17:00

Sendika düşmanlığını, keyfi işten atmaları, taşeronlaştırmayı kabul etmiyoruz!

Avcılar’dakai Beysan Sanayi Sitesi içerisinde olan SML Etiket fabrikasında 28 Ocak günü sendikal faaliyetimize dönük saldırı gerçekleşti. 3 sendika üyemizle birlikte toplam 22 işçi işten çıkarıldı.

İşten çıkarılan üyelerimiz yapılan bu haksızlığı kabul etmeyerek, hiçbir evrakı imzalamadılar. Fabrika üretim müdürü “Anlaşalım istiyorsanız. Devlete ödeyeceğimiz cezayı da size öderiz. Daha fazla ücret almış olursunuz” diyerek üyelerimizi ikna etmeye çalışmıştır. Üyelerimiz hiçbir tekliflerini kabul etmeyerek fabrika içerisinde diğer işçi arkadaşlara olayı teşhir etmişlerdir. Daha sonrasında güvenliklerin ve yöneticilerin zoruyla dışarıya çıkarılmışlardır. SML yönetimi sendikalı işçileri işten atarak anayasal suç işlemiştir.

SML patronu ve yönetimi her türlü hukuksuz ve haksız uygulamaları fabrika içerisinde hayata geçiriyor. İşçileri düşük ücretlere mahkûm ediyor. Salgın koşullarını fırsata çevirdi. İşler olmadığı bahanesiyle işçileri ücretsiz izine ve kısa çalışmaya çıkarıyor. SML patronu ve yönetimi bunları yaparken, tüm gücünü iktidardan alıyor. Asıl işte taşeron işçi çalıştırılması yasakken, SML yönetimi asıl işte taşeron işçi çalıştırarak suç işlemektedir.

Fabrika müdürleri gerçekleştirdikleri toplantılarda “İstediğiniz sendikaya üye olabilirsiniz. Sizlerin sendikaya üye olmanız hakkınızdır” diyor. Ama sendikal faaliyet yürüten işçileri de işten çıkartıyor.

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası olarak, SML isçilerine yapılan bu saldırıyı kabul etmiyoruz. SML yönetimi sendika düşmanlığı yaparak üyelerimizi keyfi şekilde işten çıkartmıştır. Yaşanan duruma sessiz kalmayacağız, üyelerimizin yanında duracağız. Emek ve onur mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Yapılan haksızlıklara ortak olan herkesten hesap soracağız.

Tüm işçi ve emekçi dostlarımızı SML Etiket farikası önünde yapacağımız basın açıklamasına davet ediyoruz.

Tarih: 1 Şubat Pazartesi

Saat: 15.00

Adres: Yakuplu Birlik Caddesi Beysan Sanayi Sitesi no:8 (TORIUM karşısı)

İletişim: 0542 650 65 25

Not: 14.30’da Haramidere metrobüs çıkışında buluşma olacaktır.