Cargill işçileri Assan Gıda önünde

Direnişlerini Cargill Genel Merkezi önüne taşıyan işçiler, Cargill tedarikçilerinden Assan Gıda önünde eylem gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 24 Ağustos 2020
  • 13:10

Tek Gıda-İş Sendikası üyesi Cargill işçileri 2 buçuk yılı aşkındır işe geri dönmek için direniyorlar. Pandemiden kaynaklı ara verilen direniş 17 Ağustos itibari ile İstanbul'a taşındı. 14 işçinin direnişi İstanbul Ataşehir'de bulunan Cargill Genel Merkezi önünde devam ediyor.

Direnen işçiler Cargill’in tedarikçi şirketlerinin genel müdürlükleri önünde eylemlerine başladı. İstanbul Etiler’de bulunan Assan Gıda önünde açıklama yapan işçiler eylemde Cargill işçileri olarak direnişlerinin 860. Günü olduğunu ifade ederek yaşadıkları süreci aktardılar. Sendikalaştıktan sonra işten atma saldırısı ile karşılaştıklarını belirten işçiler Cargill’e seslenerek “Sizler asla dürüst davranmıyorsunuz! Çünkü işten çıkartılan arkadaşlarımız sizlere yıllarca emek veren, hatta sizin performanslarını beğenerek ödül verdiğiniz arkadaşlarımızdı. Biz şunu çok iyi biliyoruz ki! İşten çıkarttığınız bu arkadaşlarımız sendikal örgütlenmede öncü arkadaşlarımızdı. Sizin tek derdiniz: Sendikal örgütlenmeyi ENGELLEMEK!” dediler.

Mücadeleye devam edeceklerini belirten işçiler Assan Gıda Cargill’in önemli müşteri olduklarını belirterek şunları ifade ettiler:

“Bağlı bulunduğumuz Uluslararası Gıda İşçileri Federasyonu 1UF'in önderliğinde, artarak devam eden maddi ve manevi destekleri ile Yurt dışında yine bağlı olduğumuz örgütler ve sendikamıza bağlı örgütlü yapımızın artan desteği ile de Yurt içinde yaptığınız tüm hukuksuzlukları daha güçlü bir şekilde anlatmaya devam edeceğiz.

Bununla da yetinmeyip, 1 Ekim 2019 tarihi itibari ile İstanbul Ataşehir'de bulanan Cargill Genel Müdürlüğü önünde yaptığımız eylemi, sizin müşterileriniz olan ve sendikamızın örgütlü olduğu Pamir Gıda, Dr. Oetker, Coca Cola, Pepsi-Co, Eti, Mondelez ve Nestle gibi büyük işletmeler ile örgütlü olmadığımız diğer müşterilerinizin genel müdürlükleri önüne taşıyacağız. Bugün bu kapsamda Burger King'in en büyük tedarikçilerinden bir tanesi olan "Assan Gıda” Genel Müdürlüğü önündeyiz.”

Cargill işçileri Burger King önünde eylemler gerçekleştireceklerini, haftaya Coco Cola önünde olacaklarını açıladıklar. Bunun yanı sıra Cargill işçileri hazırladıkları mektupları Assan Gıda'ya iletti. 

Eylem boyunca “Direne, direne kazanacağız” sloganları atıldı.

Eyleme İşçi Dayanışma Derneği, UMUT SEN, İnşaat İşçileri Sendikası, Tüm Otel ve Turizm İşçileri Sendikası, İşçiyiz Biz Koordinasyonu, Devrimci Gençlik Birliği, Devrimci İşçi Partisi, Emekçi Hareket Partisi, Partizan, Sol Parti, Toplumsal Özgürlük Partisi destek verdi.