Cargill direnişi Haribo önünde

Cargill işçileri, her hafta bir Cargill müşterisi önüne direnişlerini taşıyor. Direnen işçiler bugün Cargill'in en önemli müşterilerinin biri olan ve Tek Gıda İş Sendikası'nda örgütlü olan Haribo önündeydi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 14 Eylül 2020
  • 17:34

Cargill işçileri, Hadımköy'de bulunan Haribo önünde yaptıkları eylemde mahkemenin işe iade kararının uygulanmasını talep ettiklerini bir kez daha dile getirdiler.

Haribo önünde okunan basın metninde şunlar ifade edildi;

“Tek Gıda-İş Sendikası hukuka uygun davranırken, Cargill işçisi sadece anayasanın kendisine tanıdığı bir hak olan sendikalı olma hakkını kullanırken, geçmişten sabıkalı olan Cargill işvereni ne yapmıştır! Sendikal örgütlenmeyi engellemek için hukuku ve anayasal hakları hiçe sayarak yetki tespiti başvurumuzdan 1 ay sonra 14 arkadaşımızı işten çıkartmış, sebep olarak da kota fazlalığı ve daralmayı göstermiştir. Halbuki üretim kapasitenizi ve yatırımlarınızı sürekli attırdığınızı çok iyi biliyoruz. Sizler asla dürüst davranmıyorsunuz! Çünkü işten çıkartılan arkadaşlarımız sizlere yıllarca emek veren, hatta sizin performanslarını beğenerek ödül verdiğiniz arkadaşlarımızdı. Biz şunu çok iyi biliyoruz ki işten çıkarttığınız bu arkadaşlarımız sendikal örgütlenmede öncü arkadaşlarımızdı. Sizin tek derdiniz: Sendikal örgütlenmeyi engellemek!

Hak ve özgürlüklerine sahip çıkan bir işçiyi asla istemiyorsunuz! Sırf bu yüzden 14 arkadaşımızı işten çıkartarak suç işlediniz. Tüm baskılarınıza ve engellemelerinize rağmen 881 gündür işten çıkartılan arkadaşlarımızla onurlu mücadelemize devam ediyoruz. Mademki bu hak ve özgürlükler bize tanınmış, sonuna kadar yararlanacağız. Bu hakkı çiğnetmemek için her türlü mücadeleyi vereceğiz.”

Açıklama, basın metninin okunmasının ardından Haribo yönetimine işçilerin mektupları bırakılarak sonlandırıldı.

Açıklamanın ardından Palladium önüne nöbete geçirildi. Palladium önünde bekleyen polisler 4 haftadır direnişin sürdüğü yerin yasal olmadığı gerekçesiyle kaymakamlıktan izin alınması dayatmasında bulundu. Cargill işçileri ise Palladium önündeki direnişlerini sürdürmekte kararlı olduklarını ifade ediyor.