Cargill direnişçileri İstanbul'da

Nişasta ve tatlandırıcı şeker üretimi yapan ABD merkezli Cargill'in müşterilerinden biri olan Fasdat Gıda önüne gelen 14 direnişçi işçi basın açıklaması gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 17 Ağustos 2020
  • 16:14

Tekgıda-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan 14 Cargill işçisi, pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kaldıkları mücadeleyi sürdürüyor. 850 gündür süren direniş bir kez daha İstanbul'a taşındı. İşçiler bu kez Cargill'in müşterilerinden biri olan Fasdat Gıda önündeydi.

“Eylemlerimiz Cargill'in müşterilerinin önünde devam edecek”

Sendika düşmanı, hukuk tanımaz Amerikan şirketi Cargill'i tekrar uyardıklarını belirten direnişçiler, Fasdat Gıda yetkililerine “İşten çıkarılan arkadaşlarımızın alınteri, siz değerli müşterilerin katkılarıyla zenginleşen ve sürekli büyüyen Amerikan şirketi Cargill artık sendika düşmanlığını bırakmalı, işten çıkarılan arkadaşlarımızı derhal geri almalıdır. Sizlerin desteği ile Amerikan şirketi Cargill’in emek sömürüsüne son verebilir, anayasal haklara saygı duyar hale getirebiliriz. Önümüzdeki günlerde Burger King restoranları önünde yapmayı planladığımız eylemler öncesinde lütfen bize destek verin ve hukuk tanımaz Cargill şirketine baskı yapın!” diyerek seslendi.

Cargill'in yaptığı tüm hukuksuzlukları güçlü bir şekilde anlatmayı sürdüreceklerini belirten Tekgıda-İş üyesi işçiler İstanbul Ataşehir’de bulanan Cargill Genel Müdürlüğü önündeki eylemi, Cargill'in müşterileri olan ve Tekgıda-İş'in örgütlü olduğu Pamir Gıda, Dr. Oetker, Coca Cola, Pepsi-Co, Eti, Mondelez ve Nestle gibi büyük işletmeler ile örgütlü olmadıkları diğer müşterilerinin genel müdürlükleri önüne taşıyacaklarını ifade etti.

“Her türlü kavgayı vermeye devam edeceğiz”

Tekgıda-İş ile mücadeleden asla vazgeçmeyeceğini belirten işçiler, “İşçi hak ve özgürlükleri, patronların insafına, yerel yöneticilerin sorumsuzca aldığı kararlara teslim edilmeyecek kadar değerlidir ve biz bu değer uğruna her türlü kavgayı vermeye devam edeceğiz” diyerek açıklamayı sonlandırdı.

Açıklamanın ardından işçiler Fasfad Gıda'ya seslenen mektuplarını müdürlüğe bıraktı ve Ataşehir’de bulunan Cargill Merkez Ofisi’nin önüne geçerek oturma eylemine başladı.

Direnen işçilere pek çok sendika, dernek, sivil toplum kuruluşu, demokratik kitle örgütleri ve siyasi parti destek verdi.