BTS’liler Ankara’ya ulaştı

BTS’nin, sürgün kararlarının geri alınması talebiyle İstanbul, İzmir, Adana ve Diyarbakır’dan başlattığı yürüyüş, Ankara’ya ulaşarak sonlandı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 04 Haziran 2020
  • 14:51

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyelerinin TCDD’de gerçekleşen sürgün kararlarının geri alınması için İstanbul, İzmir, Adana ve Diyarbakır’dan başlattığı yürüyüş, Ankara’ya ulaştı.

TCDD önüne yürümek isteyen BTS üyelerine polis engel olmak istedi. Aralrında BTS Genel Başkanı Hasan Bektaş ile HDP ve CHP milletvekillerinin de olduğu kitle, polis engelinin kaldırılması için ısrar etse de yürüyüşe izin verilmedi. Bunun üzerine TCDD önüne araçlarla geçildi.

TCDD önünde yapılan açıklamada konuşan BTS Genel Sekreteri Ramazan Gürbüz, “Yaklaşık 3 ay önce, siyasi bir projeyle, işinde uzmanlaşmış arkadaşlarımızı sadece bağlı oldukları sendikadan dolayı sürgün etmişlerdir” ifadelerini kullanarak, sürgün kararının iptal edilmesini istedi. 

Gürbüz’ün ardından HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları ve CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek söz aldı.

Son olarak söz alan BTS Genel Başkanı Hasan Bektaş konuşmasında “Liyakatsiz atamalar ve arazilerini peşkeş çekmekle bu kurum gündeme geldi. Şimdi de 15'i sendika üyesi plan 30 arkadaşımız sürgün edildiler. Ey Genel Müdür, neden yapıyorsun bunu? Genel Müdür, 12 Mayıs'tan beri kapıları kapatmış bizi dinlemiyor” dedi.

TCDD Genel Müdürü'nün BTS yönetimi ile görüşmediği üzerine açıklama yapıldı. TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun'un "üç kişilik bir heyet ile görüşeceğim" demesine rağmen görüşmenin gerçekleşmediği belirtilerek tepki gösterildi. Açıklamada “TCDD Genel Müdürü ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ile görüşme taleplerimiz yerine getirilene kadar burada bekleyeceğimizi tüm basına ve kamuoyuna deklare ederiz” denilerek sürgün hukuksuzluğunun son bulması istendi.

bugün görüşmeyi kabul etti. BTS üyeleri de görüşme sona erene kadar Ankara Garı içinde bekleyeceklerini duyurdu.