BTS sürgünlere karşı Ankara’ya yürüyor

TCDD çalışanları sürgünleri protesto etmek ve sürgün kararının iptali için Diyarbakır, Adana, İzmir ve İstanbul'dan Ankara'ya yürüyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 02 Haziran 2020
  • 17:35

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası’nın (BTS), aralarında BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol’un da olduğu 13 üyesi sürgün edildi.

BTS İzmir Şubesi, sürgün kararının iptal edilmesi için yaklaşık bir haftadır Alsancak Tren Garı önünde oturma eylemi yapıyor.

BTS üyeleri sürgün kararının iptal edilmesi için Diyarbakır, Adana, İzmir ve İstanbul’dan yürüyüşe başladı. Emekçiler 4 Haziran’da Ankara’da olacak.

İzmir’de BTS üyeleri Alsancak İzban çıkışında saat 11.00’de toplanarak “Sürgünlere karşı yürüyoruz!” yazılı pankart açtı.

KESK Eşbaşkanı Aysun Gezen ve Genel Merkez Yöneticisi Ali Hergül kısa birer konuşma yaptıktan sonra BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol açıklama yaptı.

11 Mayıs 2020 tarihinde hiçbir gerekçe göstermeden 13’ü BTS üyesi, 29 demiryolu emekçisinin kendi istekleri dışında sürgün edildiğini belirten Akyol sürgünler üzerine TCDD Genel Müdürlüğü ile görüşmek için defalarca yaptıkları randevu taleplerine cevap verilmediğini ifade etti.

Akyol açıklamasının devamında şunları ifade etti:

“Devlet yönetiminde liyakat ve tecrübe sahibi olmayan, Konya Büyük Şehir Belediyesinde devlet memurluğu hakkı kazanan Abdullah Özcanlı 52 gün sonra TCDD’de de önemli bir daire olan Trafik ve İstasyon Dairesine başkan yapılmıştır. Atandığı bu önemli görevin bilgi ve tecrübesine sahip olmayan bu kişinin atanmasına karşı çıktık, Kurum yöneticilerini bu atamanın sakıncaları hususunda sendika olarak uyardık. Pamukova, Tavşancıl, Kütahya, Çorlu, Ankara YHT kazalarında ki ihmal ve gerçek nedenlerinin kamuoyuna anlatılması konusunda söz söyledik. TCDD’nin yasalar ile kendisine verilen demiryolu ulaşımı görevinin başka yerlere devredilmesine karşı çıktık. TCDD’ye ve DHMİ’ye sahip çıktık. Kurumların adil ve liyakat ölçülerine göre, iş barışı bozulmadan yönetilmesini istedik. Kurumların siyasi müdahalelerden uzak durmasını istedik. İşte bu nedenle Sendikamız BTS, Ulaşım iş kolunda ki kurumlarda, ülke ve ülke ulaşım hizmetinin dışında hareket edenlerin hedefi olmuştur. İşte bu nedenle BTS, üyeleri ile birlikte susturulması, korkutulması, sindirilmesi ve baskı altına alınması gereken bir kurum olmuştur. Bugün dört koldan sürgünlerin geri alınması ve hülle atamaların iptal edilmesi için İstanbul, İzmir, Adana v Diyarbakır’dan yola çıkarak 4 Haziran Perşembe günü Ankara’da TCDD Genel Müdürlüğü’nde olacağız.” 

İzmir’den hareket eden BTS üyeleri yol boyunca üyelerini alarak Eskişehir’e kadar devam edecekler. Eskişehir’de İstanbul'dan gelen BTS üyeleri ile birleşerek Ankara’ya beraber yürüyecekler.