BEL KARPER işçileri genel merkez önünde

Tekgıda-İş Sendikası üyesi BEL KARPER işçileri, şirketinden genel merkezi önünde eylem yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 08 Temmuz 2021
  • 16:54

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan BEL KARPER fabrikasında Tekgıda-İş Sendikası’na üye olan işçilerin ücretsiz izne çıkarılması, patronun TİS masasından kaçması ardından sendika temsilcisinin işten çıkarılmasına karşı BEL KARPER işçileri şirketin genel merkezi önüne gelerek eylem gerçekleştirdi.

Basın açıklamasını Tekgıda-İş Genel Teşkilatlandırma sekreteri İbrahim Ören okudu. Ören sendikanın yetki aldığını hatırlatarak şunları ifade etti:

“Sendikamızın 6 yıllık yargı mücadelesinde Yetki davası da sendikamız lehine sonuçlanmış adalet tecellisini geç de olsa göstermişti. Bizler hukuka uygun davranırken, kazandığımız hukuk zaferi sonucunda hakkımız olan TİS hazırlıkları yaparken, geçmişten sicili bozuk hukuk tanımaz BEL KARPER işvereni TİS taslağını çok maliyetli görerek, alışkanlık haline getirdiği hukuk tanımaz tavrını sürdürerek Nezaket kurallarını da hiçe sayarak, belirlenen tarihte, önce TİS masasından kaçmış, yetmemiş, Baştemsilcilik görevini yapan arkadaşımızı, işyerinde Ahlaki davranmayarak işyeri sırlarını paylaşmak gerekçesi ile işten çıkartmış, sendika düşmanlığını, Pandemi döneminde de işçi çıkartma yasağına rağmen sürdürmüştür.”

Ören grevdeki işçilere karşı patronun grev kırıcı tutumuna değinerek şunları ifade etti:

“BEL KARPER işvereninin bu yasal grev uygulamasına karşı tavrı da maalesef hukuksuz olmuştur. Ülkemizin yasalarını yok sayan bu işveren sürecin başından beri yaptığı baskılar yetmiyormuş gibi bu defada yasal Grevi kırmak için her türlü hukuksuzluğu yapmaya başlamıştır. Sudan bahanelerle Grevdeki 3 arkadaşımızı işten çıkarmış grev yapan üyelerimizi tahrik etmek için her türlü tahriki yapmaktan geri durmamıştır. Bununla da yetinmeyip hem hukuksuzluk yapıp hem de kendi yurt dışı yönetimine aslı astarı olmayan suçlamalarla sendikamızı ve üyelerimizi hedef almıştır. Ne yaparsanız yapın asla başaramayacaksınız. Çünkü sendikal hak ve özgürlükler, Toplu İş Sözleşmesi haklarının da vazgeçilmez haklar olarak kabul eder, savunur ve takip eder.”

BEL KARPER patronuna seslenen Ören son olarak şunları ifade etti: 

“İşçi çıkarma yasağına rağmen işten çıkarttığınız işçi arkadaşlarımızı işe geri başlatın ve grev kırıcılığından vazgeçin!

Sizler asla yasaların üstünde değilsiniz!  Üyelerimizi 6 yıldır yeteri kadar sömürdünüz, Üyelerimizi daha fazla sömürmenize asla izin vermeyeceğiz! Ya bu ülkenin yasalarına saygılı olup bu yasal grevi tanıyarak masaya oturacaksınız ya da batacaksınız!  Aksi takdirde örgütlü gücümüzü ve tüketimden gelen gücümüzü kullanarak yurt içinde ve yurt dışında yaptığınız tüm hukuksuzlukları haykıracak, ürünlerinizi sattığınız tüm alışveriş merkezlerinde ürünlerinize boykot çağrısı yapacağız. Tek Gıda İş Sendikası mücadelesinden asla vazgeçmeyecek, üyelerimizle birlikte sizin baskılarınıza boyun eğmeyecektir. İşçilerin hak ve hürriyetleri hukuk tanımaz şirketlerin ve patronların insafına bırakılmayacak kadar kıymetlidir.”

Eyleme Adkoturk işçileri, Cargill işçileri, Mücadele Birliği Platformu, İşçi Temsilcileri Konseyi, Emeğin Gücü Derneği, TOMİS üyeleri ve Sinbo direnişçisi Dilbent Türker, BDSP, DGB, İşçiyiz Biz Koordinasyonu, İşçi Dayanışma Derneği, UİD-DER, TİP, TKP ve çok sayıda kurum destek verdi.