Bel Karper işçilerinden İstanbul'da eylem

Tek Gıda İş Sendikası üyesi Bel Karper işçileri toplu sözleşme hakları için sürdürdükleri grevin 88. gününde Beşiktaş Selenium Plaza'daki şirket genel merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 12 Ağustos 2021
  • 16:51

Tekirdağ Çorlu’da bulunan Bel Karper fabrikasının Tek Gıda-İş Sendikası üyesi işçileri toplu sözleşme hakları için sürdürdükleri grevin 88. gününde eylemlerini İstanbul’a taşıdı. İşçiler Beşiktaş Selenium Plaza'da bulunan şirket genel merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

Eylemde basın metnini Tek Gıda-İş Sendikası’ndan Yunus Durdu okudu. Sendikanın 6 yıllık yargı süreci sonrasında yetki davasının sendika lehine sonuçlandığını belirten Durdu, patronun sendika düşmanlığını baştemsilci dahil olmak üzere işçi kıyımı yaptığını ifade etti. Durdu açıklamanın devamında şunları söyledi:

“İşyeri Baş Temsilcimizi, kendisi ve sendika üyelerin istifaya ikna etmeye zorlamanız, sonuç alamayınca iş sözleşmesini sona erdirmeniz, Toplu İş Sözleşmesi sürecinin en başında Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine katılmayacağınızı beyan ederek katılmamanız ve tüm müzakere ve diyaloğa kapınızı kapatmanız, iş barışı bozmuştur Bel Karper işvereni art niyetli tüm hukuksuzluklarınıza rağmen sendikamız TİS müzakere süreci yasal süresinin tamamlanmasıyla bırlikte hızlı bir şekilde Grev kararı alarak uygulamaya sokmuştur. BEL KARPER ışvereninin bu yasal grev uygulamasına karşı tavrı da maalesef hukuksuz olmuştur. Ülkemizin yasalarını yok sayan bu işveren sürecin başından beri yaptığı baskılar yetmiyormuş gibi bu defada yasal Grevi kırmak için ber türlü hukuksuzluğu yapmaya başlamıştır. Sudan bahanelerle Grevdeki 3 arkadaşımızı işten çıkarmış grev yapan üyelerimizi tahrik etmek için her türlü tabriki yapmaktan geri durmamıştır. Bununlada yetinmeyip bem hukuksuzluk yapıp hemde kendi yurt dışı yönetimine aslı astarı olmayan suçlamalarla sendikamız ve üyelerimizi hedef almıştır. Ne yaparsanız. yapın asla başaramayacaksınız. Çünkü sendikal Hak ve Özgürlükler, Toplu İş Sözleşmesi Haklarının da vazgeçilmez haklar olarak kabul eder, savunur ve takip eder.”

Yaptıkları grevin yasal dayanaklarını anlatan Durdu son olarak şunları söyledi:

“Üyelerimizi 6 yıldır yeteri kadar sömürdünüz, Üyelerimizi daha fazla sömürmenize asla izin vermeyeceğiz! Ya bu ülkenin yasalarına saygılı olup bu yasal grevi tanıyarak masaya oturacaksınız yada batacaksınız!
Aksi takdirde örgütlü gücümüzü ve tüketimden gelen gücümüzü kullanarak yurt içinde ve yurt dışında yaptığınız tüm hukuksuzlukları haykıracak, ürünlerimizi sattığınız tüm alışveriş merkezlerinde ürünlerinize boykot çağrısı yapacağız.
Sendikamız mücadelesinden asla vazgeçmeyecek, üyelerimizle birlikte sizin baskılarınıza asla boyun eğmeyecektir. Bizler şunu çok iyi biliyoruz!”