Bekaert’te grevin üçüncü günü

Erdoğan’ın imzasıyla yasaklanmasına rağmen grev gerçekleştiren Bekeart işçileri direnişlerinin üçüncü gününde Valilik ile görüştü.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 15 Aralık 2022
  • 15:00

Erdoğan’ın imzasıyla yasaklanmasına rağmen grev gerçekleştiren Bekeart işçileri direnişlerinin üçüncü gününde Valilik ile görüştü.

Erdoğan’ın imzasıyla yasaklanmasına rağmen grev gerçekleştiren Bekeart işçileri direnişlerinin üçüncü gününde Valilik ile görüştü. Valilik Birleşik Metal-İş yöneticileri ile görüştü. Valiliğin işçilerin işbaşı yapmalarını istediği duyuruldu. Patronun en yüksek zammı yapacağı iddia edildi.

Bekaert işçileri topluca direniş çadırında patronun vereceği yeni zammı bekliyor. Direniş alanına Koaceli Barosu başta olmak üzere çok sayıda kurumdan ziyaretçiler dayanışma için geliyor.

İşçi Emekçi Birliği, Bekaert işçilerini ziyaret etti

Grevdeki Bekaert işçilerini ziyaret eden İşçi Emekçi Birliği, yürüyüş ile grev alanına geldi. “Grev yasaklarını tanımıyoruz! Yaşasın sınıf dayanışması!” ozalitini açan İEB, “Yaşasın Bekaert grevimiz”, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Direne direne kazanacağız”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Grev haktır yasaklanamaz” sloganları ile yürüdü.

Grev alanına gelindiğinde alkışlarla, sloganlarla işçiler İEB'i karşıladı. Grevci işçilere İEB adına yapılan konuşmada şunlar denildi: 

“İnsanca yaşanacak bir ücret için greve çıktınız. Ancak bu mücadeleniz dahi iktidar tarafından yasakla karşılandı. Yasakları dinlemeyerek bu alana çıktınız, bu direnişiniz çok önemli. Bundan sekiz yıl önce İstanbul’da Greif fabrikasında direnen işçiler de aynı mücadeleyi vermişti. İşçiler bir fabrikada mücadele etmek istiyorsa üretimden gelen gücünü kullanmak zorundadır.”

Konuşmada, grev iradesi koyan İzmit fabrikasının işçilerinin tüm Bekaert işçileri için direndiği, tüm işçilere örnek olduğu belirtildi. Bekaert’ta grevi yasaklayan aynı iktidarın işçileri açlık sınırı altında asgari ücrete mahkum ettiği ifade edilerek sendikaların tutumu teşhir edildi ve İEB olarak yürütülen çalışmalardan bahsedildi. 17 Aralık günü gerçekleşecek eylem anlatılarak, Bekaert işçileri davet edildi. İEB’in broşürleri işçilere dağıtıldı.

Metal İşçileri Birliği (MİB) de İEB’in ziyaretinde yer alarak “Yasaklar sökmez, grevler sürer” dövizleri ile katıldı.

TKP ve DİSK Emekli Sen de ziyaretler gerçekleştirdi. Grev yasakları ve Bekaert grevinin önemine dair konuşmalar yaptılar. Tiyatro sanatçıları Orhan Aydın ve Levent Üzümcü de birer konuşma gerçekleştirdi. Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, süreci anlatan bir konuşma yaptı.

Kızıl Bayrak / Gebze