Cumhurbaşkanı Erdoğan grevimizi yasakladı…

Bekaert işçileri grev yasağını tanımadı!

Metal İşçileri Birliği, 13 Aralık günü yaptığı yazılı açıklamayla, tüm işçi ve emekçileri Bekeart grevinin sesini bulunduğu tüm alanlara taşımaya ve Bekeart işçisiyle sınıf dayanışmasını yükseltmeye çağırdı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 14 Aralık 2022
  • 08:00

Metal İşçileri Birliği’nin yaptığı çağrı şöyle:

Şimdi, haklı ve meşru grevimize sahip çıkma zamanı...

TİS sürecinde 13 Aralık itibariyle alınan grev kararı, daha önceki birçok grev kararında olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı'nın bir gece yarısı kararnamesi ile "milli güvenliği tehdit ettiği" gerekçesiyle yasaklandı. Yani işçilerin haklarına sahip çıkması, köleliği kabul etmemesi "milli güvenliği tehdit" ediyormuş! Çünkü onlar için önemli olan sermayenin güvenliğidir, sömürünün, köleliğin devamlılığıdır. Buna karşı çıkan işçi ve emekçiler onlar için tehdittir.

Sermaye ve sermayeye hizmet edenler için tehdit olmaya devam edeceğiz. Bekeart işçisi kardeşlerimiz de sefaleti kabul etmeyerek bunu bir kez daha gösterdi.

Bekaert fabrikalarından birinde Birleşik Metal İş yetkiliyken, diğerinde Çelik İş yetkili... Bu durum, Bekaert işçilerinin ortak hareket etmesine engel olmamalı.

Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu fabrika önünde konuşma yaptı. Grev yasağını tanımadıklarını greve devam edeceklerini söyledi. Bu sözü kimse unutmamalı. “Grev yasağını tanımıyoruz” demek, bunun gereklerini yapmayı gerektirir. Bu noktada uyanık olmalıyız.

Şimdi birinci görev, grev yasaklarını tanımama sözünün, sözde kalmaması için harekete geçme görevidir. Bekaert fabrikasında hangi sendikaya üye olursak olalım üretime devam etmemeliyiz. Taleplerimiz karşılanana kadar hiçbir oyalamaya, ayak oyununa kanmadan GREV kararlılığımızı sürdürmeliyiz. 

Öncelikle kendi gücümüze güvenmeliyiz. Bekaert yönetiminin, sermaye devletinin, sendikal bürokrasinin hamlelerine karşı hazırlıklı olmalıyız. Bu hazırlık örgütlü bir hazırlığı ve inisiyatifi ele almayı gerektirir.

İkinci görevse başta tüm metal işçileri olmak üzere tüm işçi ve emekçilerin Bekaert grevi ile sınıf dayanışmasını yükseltme görevidir. Herkes, grevin sesini bulunduğu alanlara taşımalı, Bekeart işçilerine ziyaretler örgütlemeli ve dayanışmayı yükseltmelidir.

Bu grev, hepimizin grevidir. Grev yasağına karşı mücadele etmek de hepimizin görevidir. Herkes Bekaert Grevi'ne böyle yaklaşmalıdır. 

Metal İşçileri Birliği

13 Aralık 2022