Bayrampaşa belediye işçilerinin 16. hafta eylemi

Bayrampaşa belediye işçileri Kod 29’a karşı işe geri dönme talebiyle 16. hafta eylemini belediye binası önünde yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 17 Haziran 2021
  • 22:32

Bayrampaşa Belediyesi işçileri Kod-29’la işten atıldıktan sonra Kod-29’a karşı işe geri dönme talebiyle her hafta eylem yapıyor. İşçi Temsilcileri Konseyi (İTK) ve Emeğin Gücü Derneği’nin destek verdiği 16. hafta eyleminde “İşçilerin birliği Kod-29’u Yenecek!”, “Atılan işçiler geri alınsın!”, “Kod-29 iptal edilsin!”, “2018 yılında imzalanan TİS uygulansın, baskı tehdit mobbing son bulsun!” yazılı ozalit açıldı.

Açıklamayı yapan işçilerden İzzet Akan 89 gündür Kod-29’a karşı mücadele ettiklerini belirterek, “Belediyede yönetimi biz sessiz kalırsak, işçiler hakkında yalan şeyler söylersek bunlar gider diye düşünüyor. Ama bu iş öyle değil. İnsanlar bu zulme tepki gösteriyor. Daha geçen hafta hiç tanımadığım bir işçi gelip ‘Bunlar sizden ne istiyor. Bu yaptıkları zulümdür ben gidip belediye yönetimiyle konuşacağım’ dedi gelip eyleme katıldı” dedi. 

Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Sarıkaya’ya seslenen Akan “Bizi işten attın karşımıza çıkıp suçumuzu söylemiyorsun ama hakkında yalan söylüyorsun. İşçileri işe alım diye gelenlere ‘İzzet’in villası var’, İzzet’in arabası var’ diyorsun. Burada herkesin önünde söylüyorum arabam varsa villa varsa Yalçın Sarıkaya’ya vereceğim. Ama yoksa sen bizi işe geri alacak mısın? Biz para pul mevki istemiyoruz. İşimizi istiyoruz” dedi. 

Bayrampaşa Belediyesi’nde işçilerin köle gibi çalıştırıldığını söyleyen Akan, “Biz insanca çalışmak istedik, toplu sözleşme yaptık. İmzaladığınız sözleşmeye uymadınız. İftiralarla, sahte tutanakla Kod-29’la işten attınız” dedi. 

Bayrampaşa Belediyesi yöneticilerinin sessiz kalarak, konuştuklarında ise işçilerin haklarında yalanlar söyleyerek kendilerini vazgeçiremeyeceğini vurgulayan Akan, Kod 29’a karşı mücadeleyi sürdüreceklerini ve haklarını aramaktan vazgeçmediklerini vurguladı. Akan, bir dahaki basın açıklamasını da AKP önünde yapacaklarını söyledi.