Baldur işçilerinden basın açıklaması

Baldur işçilerinin “dayanışma şöleni” yasaklandı, işçiler fabrika önünde açıklama yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 21 Nisan 2021
  • 16:55

Birleşik Metal-İş Sendikası’nın yıllar sonra yetki aldığı ama patronun sendikayı tanımaması üzerine tıkanan toplu sözleşme görüşmelerinin ardından greve çıkan Baldur işçilerinin yapmak istediği “dayanışma şöleni” pandemi bahane edilerek yasaklandı. Yasağın ardından ise Birleşik Metal İş Sendikası grev çadırının önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Birleşik Metal- İş Sendikası Genel Merkez yönetimi, Gebze 1 ve 2 No’lu şube yönetici ve işyeri temsilcilerinin de bulunduğu basın açıklamasını Birleşik Metal İş genel başkanı Adnan Serdaroğlu yaptı. “Yasaşın Baldur grevimiz” yazılı ozalitin açıldığı basın açıklamasında Adnan Serdaroğlu, yapılması düşünülen dayanışma şöleninin pandemi bahanesi ile yasaklandığı belirterek başladı ve tüm dünyaya hakim olan salgın döneminde toplanmalarının bir sorun dile getirmek amaçlı olduğunu vurgulayarak “ Son zamanlarda kongrelerinde, cenazelerde ve bulabildikleri her yerde gösteriş yapmak için alanları, salonları, cami avlularını dolduranlar gibi yanlış içerisinde olmak istemiyoruz" dedi.

Serdaroğlu, Baldur patronunun sendikayı tanımayan tutumlarına değinerek yasadışı üretim yaptıklarını söyledi ve “Burada yaptıklarınızı İspanya veya herhangi bir Avrupa ülkesinde yapamazsınız” diye ekledi. Sendika olarak kendilerinin görevlerinin bu sorunlar karşısında sızlanmak veya ağlamak olmadığını belirterek “Bizim görevimiz bu yapılanlara karşı mücadele etmektir” dedi.

Konuşmasının devamında kaybolan hazinenin boşaltıldığını, 128 milyar doları değil İşsizlik Fonu’ndan patronlara peşkeş çekilen 91 milyarın altını çizerek fonlar tükendiği için artık patronlara Kısa Çalışma Ödeneği verilmediğini dile getirdi. Serdar oğlu şunları dedi:

“Neden sadece işçiler eylem yapmak istedikleri zaman yasak getiriyorsun? Bu ülkenin kararnameleri sadece işçiler için mi geçerli? 1 Mayıs bu ülkenin ve dünya işçi sınıfının en önemli günüdür. Geçen sene bütün dünyaya rezil oldular."

“Direne direne kazanacağız”, “Baldur işçisi yalnız değildir!”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz!” sloganlarının sık sık atıldığı açıklama Serdaroğlu’nun konuşması ile sona erdi.

Kızıl Bayrak / Gebze