Bakırköy Belediyesi işçileri eylemde

Bakırköy Belediyesi işçileri TİS hakları için eylem gerçekleştirdi, Sinbo ve SML Etiket direnişçileri Bakırköy Belediyesi işçilerine destek verdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 25 Mart 2021
  • 14:15

Bakırköy Belediyesi’nde DİSK’e bağlı Genel-İş İstanbul Avrupa Yakası 2 No’lu Şube üyesi işçiler, toplu iş sözleşmesi (TİS) hakları için 12 Şubat'ta başladıkları eylemlerinin 13.'sünü bugün gerçekleştirdiler. Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda gerçekleştirilen basın açıklamasına SML ve Sinbo direnişçisi işçilerde katılarak destek verdi.

Bakırköy Belediyesi'nin 1.100 işçisinin güvenceli ve toplum iş sözleşmesi ile çalışma hakkı vurgulanırken, belediyenin işçilerin hakkını gasp etmeye dönük tutumu teşhir edilerek eleştirildi. Basın açıklamasını Şube Mali sekreteri Süreyya Doğan okurken, açıklamada şunlar ifade edildi:

“2018 Nisan ayından bu yana, BYUAŞ, MAKRİKÖY ve BAK-PER olarak şirket değişikliğine gidilmiş ve bu yapılan şirket değişikliğine karşı sendikamiz DİSK Genel-İş, her durum da Çalışma Bakanlığı 'ndan yetki tespiti almıştır. Alınan yetki tespitlerine itiraz eden belediye yönetimi, toplu sözleşme yapmamak için süreci uzatmaktadır. 24 Mart 2021 Çarşamba günü (DÜN) gerçekleşen mahkememizde Belediye yönetimi tekrar itiraz ile davayı uzatmıştır. Sendikamız DİSK Genel-İş 'in Çalışma Bakanlığı 'ndan almış olduğu yetki tespitine Bakırköy Belediyesi şirketi tarafından yapılan itiraz ile ilgili görülen davamız, Belediyenin itirazı devam ettirmesi ile 8 Haziran 2021 tarihine ertelenmiştir. Dava da belirtilen hususlarda, sözleşme yetkisine ve sözleşme yapılması konusundaki esaslara her defasında itiraz ederek, süreci uzatan taraf işveren tarafı olmuştur. Mahkemeye itiraz edilmemiş olmasıyla, sendikamıza çıkan yetki tespiti, yetki belgesi olarak sendikamız DİSK Genel-İş 'e çıkmış olacaktır. Ve böylelikle toplu sözleşme süreci başlayacaktır. Ama sözleşme sürecinin başlamaması için belediye yönetimi itiraz yolunu elinde bir silah olarak kullanmaktadır. Biliyoruz ki, mahkeme ile engellenen yetki belgesi, her şekilde sendikamız DİSK Genel-İş 'e çıkacaktır. Mücadelemiz başarıya ulaşacaktır. Ama biz işçiler yapılan bu emek düşmanlığını hiçbir zaman unutmayacağız.”

Ayrıca Bakırköy Belediyesi yönetiminin işçilere dönük “esnek çalışma” ve “kısa çalışma ödeneği” gibi saldırılar gerçekleştirdiği de vurgulandı.

Basın açıklamasının ardından Bakırköy Belediye Başkanlığı önüne geçilerek belediyeye seslenişle, işçilerin hakları istendi.

Kızıl Bayrak / İstanbul