Antep’te işçilerden eylem çağrısı

Antep’te sendikal bürokrasinin ihanetine uğrayan işçiler “zamlara karşı insanca yaşanacak asgari ücret” talebiyle 12 Aralık 12.00’de Balıklı Parkı’nda eylem gerçekleştirecek.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 07 Aralık 2021
  • 15:15

Antep’te sendikal bürokrasinin ihanetine uğrayan tekstil işçilerinin de aralarında olduğu, farkı fabrikalardan tekstil işçileri, zamlara karşı insanca yaşanacak asgari ücret talebiyle eylem yapacak. Eylem, 12 Aralık Pazar günü saat 12.00’de Balıklı Parkı’nda gerçekleştirilecek.

Evrensel’de yer alan habere göre Antep’te 13 fabrikadan işçiler, yaklaşık üç haftadır toplantılar gerçekleştiriyor. Bu toplantılarda tekstil ve dokuma işçileri içerisinde yeni bir sendikal örgütlenme yaratmayı tartışan işçiler, bir yandan da zamlara ve hayat pahalılığına karşı neler yapabileceklerini konuşuyor.

İnsanca yaşanacak bir asgari ücret için mücadele etmenin yollarının da tartışıldığı toplantılarda son olarak fabrikalardan işçi temsilcileriyle bir araya gelindi. Toplantıda işçiler, Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmeleri sürerken sokakta taleplerini duyurma kararı aldı.

“Tekstil ve Dokuma İşçileri Birliği”

Birliklerini güçlendirmenin yollarını konuşan işçiler, “Tekstil ve Dokuma İşçileri Birliği” ismiyle çalışmalarını sürdürme kararı aldı. İşçiler, pazar günü gerçekleşecek eyleme dair kendi bildirilerini yazarak işçilere ulaştırma kararı aldı. Toplantıda konuşan bir işçi şunları ifade etti:

“İşçiler konuşuyor, geçinebilen işçi yok. Asgari ücreti dolar bazında hesaplayınca, geçen seneye dönmemiz için en az beş bin lira olması gerekiyor zaten. Üstelik asgari ücret temel ücret haline geldi. İşte görüyoruz, Antep’te bir işçi çocuklarına bakamadığını söyleyip Valiliğe çocuklarının devlet korumasına alınması için dilekçe veriyor.”

Bir başka işçi ise ortak tepki vermenin önemine değinerek, “Ortak tepki vermeliyiz. Örgütlü olmazsa tepkimiz bir işe yaramıyor. Oturduğumuz yerden dert yanarak değiştiremeyiz. Hepimiz çevremizdeki işçileri de bu mücadeleye katmalıyız” diye belirtti.

Süreci işçiler olarak örgütlemek gerektiğine vurgu yapan bir dokuma işçisi, “Bu süreci Başpınar’da çalışan işçiler olarak örgütlemeliyiz. Birliğimizi uzun soluklu bir çalışmayla örgütlememiz lazım. İşçinin işçi olması bizim için önemli olan, her görüşten işçi arkadaşımızı katmalıyız” dedi.