Aksaray 1 Mayıs açıklaması!

KESK ve Aksaray İşçi Birliği'nin düzenleyicisi olduğu 1 Mayıs basın açıklaması, 1 Mayıs Pazar günü saat 13.00’de Aksaray 15 Temmuz Meydanı’nda gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 03 Mayıs 2022
  • 21:30

KESK ve Aksaray İşçi Birliği'nin düzenleyicisi olduğu 1 Mayıs basın açıklaması saat 13.00’de Aksaray 15 Temmuz Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Açıklamayı Eğitim Sen Aksaray Şube Başkanı Mustafa Kemal Derin yaptı ve şunları söyledi:

“Tarihimizin en derin krizlerinden birisini yaşıyoruz. Türkiye dünyada en yüksek enflasyona sahip ülkeler sıralamasında sekizinci sıraya yerleşti. Enflasyonu Türkiye’den yüksek olan ülkeler Venezuela, Sudan, Lübnan, Suriye gibi ya ambargo uygulanan ya da yıllardır savaş sahasına dönmüş ülkelerdir. Enflasyon her gün rekor kırıyor, İğneden ipliğe zamlar durmak bilmiyor. Ekonomik kriz, işsizlik, zamlar derken ülkemizde insanca yaşamak bir yana hayatta kalmak bile her gün zorlaşıyor. Mevcut iktidar halkın yaşadığı hayat pahalılığı engellemeye dönük hiçbir adım atmadığı gibi hepimizle dalga geçen açıklamalar yapmaya devam etmektedir”.

Açıklamanın devamında şunlar vurgulandı:

“Tüm bunlar da yetmezmiş gibi ‘TL korumalı mevduat sistemi’, köprü, oto yol, hava limanı, şehir hastanelerine sağlanan hazine garantileri ile yoksul halkın, emekçilerin cebinden alınan kaynaklar zenginlere transfer edilmektedir”.

Açıklama son olarak şunlar ifade edilerek tamamlandı:

"Emeğin birliğini sağlayacak adımların atıldığı, barışın ve kardeşliğin hâkim olduğu bir memleket ve dünya istiyoruz".

Aksaray İşçi Birliği temsilcisi de 1 Mayıs'ın mücadele günü olduğunu belirterek şunları söyledi:

“İşçi sınıfı ve emekçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs, biz işçilerin ve emekçilerin haklarımız ve geleceğimiz için mücadele günüdür.
On yıllar önce dünyanın farklı coğrafyalarında işçi kardeşlerimizin insanca çalışma ve yaşama koşulları için giriştiği mücadeleyi simgeleyen 1 Mayıs, sermayedarların karşısına haklı ve meşru taleplerimizle dikildiğimiz gün oldu. Bu nedenle 1 Mayıs, emeğimiz ve alınterimiz üzerinde tepinen asalak kapitalistlerin korkulu rüyasıdır.”

İşçi ve emekçilerin birliği ve mücadelesinin önemine değinen sözcü son olarak şunları ifade etti:

"Çözüm işçi ve emekçilerin birliğindedir Fabrikalarda, işyerlerinde örgütlenir, komitelerini kurar ve patronların karşısına tek yumruk olarak çıkarsak aşamayacağımız engel yoktur. 1 Mayıs ruhunu kuşanalım. Fabrika fabrika, işyeri işyeri örgütlenelim, birliğimizi sağlayalım. Haklarımız ve geleceğimiz için kenetlenelim!"

Basın açıklamasında sık sık "Yaşasın 1 Mayıs işçi bayramı!”, “İşçi memur elele genel greve!”, “Birleşen işçiler yenilmezler!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Kıdem haktır gasp edilemez!”, “İşten çıkarmalar yasaklansın!” sloganları haykırıldı.

Kızıl Bayrak / Aksaray