AİM: Patronun anladığı dilden konuşalım!

İş durduran MİTAŞ işçilerine seslenen Ankara İşçi Meclisi “Sincan İşçi Birliği ve Ankara İşçi Meclisi bu kavgada sonuna kadar yanınızdadır. Bize ulaşın, arayın, yazın, görüşelim. Kazanmak için ne gerekiyorsa birlikte yapalım” dedi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 10 Şubat 2024
  • 16:00

İş durduran MİTAŞ işçilerine seslenen Ankara İşçi Meclisi (AİM) “Sincan İşçi Birliği ve Ankara İşçi Meclisi bu kavgada sonuna kadar yanınızdadır. Bize ulaşın;arayın, yazın, görüşelim. Kazanmak için ne gerekiyorsa birlikte yapalım” dedi.

AİM’in açıklaması şu şekilde:

“MİTAŞ işçilerine çağrımızdır:
Patronun anladığı dilden konuşalım!
MİTAŞ patronu maaşlarımızı bir kere daha eksik yatırarak, bizi bir kere daha kavgaya davet etmiştir. Türk Metal yöneticilerinin bize sormadan, farklar daha yatırılmadan direnişi bitirmesi onu bir kere daha cesaretlendirmiş pervasızlığını arttırmıştır. Gelinen yerde MİTAŞ patronu binlerce işçinin huzurunu fazlasıyla kaçırmıştır. Bu nedenle sendika yöneticilerin bizi oyalamak için ortaya attığı ‘şirketimiz zarar görmesin’, ‘kavganın büyümesine gerek yok’ laflarının geçersizliği ortaya çıkmıştır.
MİTAŞ işçisi, MİTAŞ fabrikalarının içi başta olmak üzere her yeri eylem alanına çevirmelidir. Sloganlarımızla, fabrika önü basın açıklamalarımızla daha görünür olmalı, çok daha fazla mücadele havasına girmeliyiz. Öfkemizi ve kararlılığımızı içimizde tutmamalıyız.
Sendika yöneticileri ve temsilcileri ne kadar güvenilmez olursa olsun onların üzerindeki baskıyı hiçbir şekilde azaltmamalıyız. Ya bizler için daha fazlasını yapacaklar ya da önümüzden çekilecekler.
Bu kapsamda sizlerin bulunduğu Türk Metal Ankara 3 Nolu Şube'ye üye Ulusoy Elektrik, Man, Hidromek, Bozankaya MKE işçilerinin sizlere desteği sağlanmalıdır. Bu destek, sadece sendika temsilcilerinden istenmemeli (ki bu isteğe fazlasıyla ayak direceklerdir) MİTAŞ işçileri bizzat bu destek için bizzat emek harcamalıdır.
Sincan İşçi Birliği ve Ankara İşçi Meclisi bu kavgada sonuna kadar yanınızdadır. Bize ulaşın, arayın, yazın, görüşelim. Kazanmak için ne gerekiyorsa birlikte yapalım.”