Ağaç AŞ önünde eylem

Sorumlu şef ve müdürlerden işkence görmesinin ardından işten atılan Ağaç AŞ. işçisi Bilal Atan, firmanın Eyüp’te bulunan ofisi önünde eylem gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 21 Aralık 2022
  • 21:30

Direnişini sürdüren Ağaç AŞ işçisi Bilal Atan, firmanın Eyüp’te bulunan ofisi önünde eylem gerçekleştirdi. Atan yaptığı açıklamada gördüğü işkenceyi ve işten atılma sürecini aktararak şunları ifade etti:

“Kendileri işkence yaptılar kendileri disiplin kurulu hakimleri oldular. Kısacası haksızlığa uğrayan ve hakkını arayan ben olmama rağmen soruşturması en hızlı tamamlanan ve işten atılan ben oldum. Sorum şu ki, eğer ben ölseydim mi soruşturma başlatılacaktı ve suçlular cezalandırılacaktı? Ölmediğim için suçlu ben mi oldum? Ben bir işçiyim aynı zamanda sendikada örgütlü bir işçiyim. İşçidir döverim susar köşesinde oturur diye mi düşündüler? Ben bu durumu kabul etmiyorum, benim yerimde olan kimse etmemeli!

Bu ülkenin göz önünde bir kamu kurumunda planlı bir şekilde bir işçi öldüresiye dövülüyor. Fakat herhangi bir kovuşturma ve/veya cezai bir işlem yok. Durum açıktır, biz işçilerin ölmesine göz yumuluyor. Bu da yetmezmiş gibi ekmeğimizle oynanıyor.”

Durumu kabul etmediğini belirten Atan “Bu işyerinde suçlular korunuyor” diye vurguladı. Sorunun sadece kendisini değil herkesi ilgilendirdiğine dikkat çeken Atan İBB’ye şu soruları sordu:

“-İBB bu adaletsizlik karşısında neden sırtını işçilere dönmektedir?

-Ağaç AŞ'nin sahibi kimdir ve nasıl olur da binlerce işçiden daha kıymetli hale gelmiştir?”

Taleplerini hatırlatan Atan sonuna dek mücadeleyi sürdüreceğini vurguladı.

“Onurlu çalışma mücadelesinin yanındayız!”

Atan’ın ardından İşçi Emekçi Birliği adına konuşma yapıldı. Konuşmada işçilerin onurlu çalışma koşulları için mücadelesi etmesi gerektiği vurgulanarak “İşçi Emekçi Birliği olarak bu mücadeleyi yürüten işçilerin yanındayız” denildi.

“Bilal Atan yalnız değildir!”, “İşkenceciler işten atılsın!”, “Bilal Atan işe dönsün!” ve “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz!” sloganlarının atıldığı eylem konuşmaların ardından sona erdi.