Atan: İBB Hukuk Danışmanı Ülkü Sakalar tarafından tehdit edildim

Ağaç AŞ. Direnişçisi Bilal Atan ile dayanışma eylemi düzenlendi. İBB yöneticilerinin görüşmeye çağırdığını ve tehdit ettiğini aktaran mücadeleyi birlikte sürdüreceğini belirtti.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 30 Ocak 2023
  • 19:45

İBB'nin iştiraki Ağaç AŞ. yöneticilerinin işkencesi sonucu günlerce yoğun bakımda tedavi gören ses çıkardığı için de işten atılan Bilal Atan direnişinin 50. gününde açıklama yaptı.

Atan ile dayanışma eyleminde İBB yönetimine pazartesi günü verdiği evraklarla ilgili görüşmeye çağrıldığı ifade edildi ve süreç anlatıldı. Atan’ın, görüşmede sorunu çözmek yerine yöneticilerin tehdidi ile karşılaştığı belirtildi. İBB Hukuk Danışmanı Ülkü Sakalar’ın işkenceye uğramasına rağmen Atan'ı suçlu göstermeye çalıştığı belirtildi. Eylemde şunlar ifade edildi:

"Burada işçi ölmemiş işkence görüp işten atılmış ve İstanbul için adalet isteyenler tarafından adalet kavramı çiğnenerek suçlu çıkarılmaya çalışılmaktadır. Bilal Atan'ın talepleri nettir. İş kanunu uygulanmalı işkenceciler işten atılmalıdır. Sahte disiplin kararı iptal edilmeli ve Bilal işine geri dönmelidir."

Kendisiyle dayanışma içinde bulunanlara teşekkür ederek söze başlayan Atan, Ağaç AŞ.'de çeteleşen yöneticiler tarafından uğradığı işkenceyi hatırlattı. Taleplerini sıralayan Atan, şunları dedi:

"Taleplerim kabul edilene dek İBB Saraçhane önünde ve İBB'nin olduğu her yerde direnişte olacağız"

Atan'ın konuşması sonrası kurum temsilcileri söz aldı.
İklim Adaleti Koalisyonu adına yapılan konuşmada, "İşçiyi, emekçiyi, doğayı, kadını sömüren aynı" dendi ve mücadele edileceği kaydedildi.
İşçi Emekçi Birliği adına Cemal Bilgin söz aldı.  Bilgin, "İBB'ye soruyoruz Bilal kardeşimizi niçin dövdünüz, niçin Bilal yoğun bakıma gitti, niçin işten çıkardınız" dedi. Bilgin, Atan ile birlikte direnişi sürdüreceklerini kaydetti.

1161 gündür işe geri dönmek için direnen Şişli Belediye işçilerinden Turan Aktaş da CHP ve CHP'li belediyelerin emek düşmanlığını teşhir etti. Aktaş, CHP'li belediye başkanlarına şu uyarıyı yaptı: "Bu millet işçinin emeğini, ekmeğini çalana karşı direnmeye devam edecek."
Direnişi kazanımla sonuçlanan LC Waikiki işçileri adına işçilerin üye olduğu Limter-İş Sendikası'nın Genel Başkanı Kanber Saygılı da Atan'ın mücadelesini desteklerini söyledi.

Eylem, sloganlarla sona erdi.