Pınar Gültekin davası ertelendi

Pınar Gültekin davasının 2. duruşması görüldü. Gültekin ailesinin avukatı mahkeme heyetinin reddini istediklerini açıkladı. Dava 15 Şubat'a ertelendi.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 04 Ocak 2021
  • 17:15

Muğla’da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in katledilmesine ilişkin davanın 2. duruşması Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkeme öncesinde Adliye önünde kadın örgütleri basın açıklaması gerçekleştirdi.

Tutuklu sanıklardan Cemal Metin Avcı “can güvenliği” gerekçesiyle mahkemeye SEGBİS’le katılırken diğer tutuklu sanık Mertcan Avcı mahkemeye geldi.

Mahkemece istenen, sanık Avcı'nın akıl sağlığı ile Pınar Gültekin’in ölüm nedeni ve zamanıyla ilgili raporlar, Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki dava dosyasına eklendi. Avcı'nın akıl sağlığının yerinde ve cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi.

Baba Gültekin mahkemeyi terk etti

Duruşmada, tanık Ceren Tunç'un dinlendiği sırada Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, itiraz ederek Mahkeme Başkanı’ndan söz istedi. Mahkeme başkanı, Epözdemir'e konuşması için söz vermedi. Bunun üzerine Pınar Gültkekin'in babası Sıddık Gültekin ayağa kalkıp, “Bu duruşma benim için bitmiştir”diyerek, salonu terk etti.

Hakimin aileye “Sanık ile Pınar arasında para menfaati var” demesi üzerine Gültekin’in avukatı hakime “Siz katilleri aklamaya çalışıyorsunuz” diyerek bir kez daha mahkeme heyetinin değişmesini talep etti.

Mahkeme 15 Şubat’a ertelendi. Mahkemenin ardından açıklama yapan Rezan Epözdemir olay yerinde yapılan keşifle ilgili raporun ellerine ulaştığını dile getirerek şunları ifade etti:

“Bilirkişi raporu bizi tatmin etmedi. Çok bilimsel, hükme elverişli, hükme esas alınabilecek bir rapor olduğunu düşünmüyoruz. Fizik ve kimya mühendisleri tarafından hazırlanacak bir bilirkişi raporu talep edeceğiz. Bu en azından yargılamanın haline müessir olabilir.”

Çok planlı, organize işlenmiş bir cinayetle karşı karşıya olduklarını belirten Epözdemir, sanığın, ceza sorumluluğunu minimize etmek, haksız tahrik indiriminden faydalanmak amacıyla çok ilginç savunmalar yaptığını söyledi.