“Narin’e ne oldu?”

Birçok ilde düzenlenen eylemlerde bugüne dek kaybolan ve katledilen çocukların akıbeti hatırlatılarak “Narin’e ne oldu?” diye soruldu.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 09 Eylül 2024
  • 20:15

Birçok ilde düzenlenen eylemlerde bugüne dek kaybolan ve katledilen çocukların akıbeti hatırlatılarak “Narin’e ne oldu?” diye soruldu. 

Ordu'da Kadın Platformu çağrısıyla Narin Güran için yürüyüş yapıldı. 

ESP ve SKM üyeleri İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü düzenlediği eylemde “Bu çuvalın içerisine bir çocuğu yaşatamayan bir düzeni sığdırdınız” dedi. 

Emekçi Kadınlar Cevahir AVM önünde gerçekleştirdiği eylemde “İstismarcılardan, aklayandan hesap soracağız” yazılı pankart açtı. 

Edirne Kadın Platformu’nun çağrısıyla Saraçlar Caddesi’nde eylem yapıldı. Platform adına basın açıklamasını okuyan Cemile Özeker “Faillere ödül gibi cezalar veren kadınlara ve çocuklara yönelen şiddeti cezasız bırakan erkek adaletinin ve tüm temsilcileri bu cinayetten sorumludurlar” dedi.

Dersim Emek ve Demokrasi Platformu, Seyit Rıza Meydanı’nda açıklama yaptı. “Yasımızda Öfke Var! Narin İçin Adalet” pankartının açıldığı açıklamaya çok sayıda kişi katıldı. SES Şube Eşbaşkanı Serap Kahraman tarafından yapılan açıklamada “Narin’in ölümü ve Gülistan’ın kaybolması, toplum olarak hepimizi derinden sarsmıştır” denildi.

Hopa’da kadınlar Hopalı-Kemalpaşalı kadınların çağrısı ile Narin için Hopa Parkı’nda toplandı. “AKP’nin kutsal aile politikaları, cezasızlık politikaları, tarikatları çocuklarımızı öldürüyor” diyerek Hopa Parkı’nda toplanan kadınlar Hopa Meydan’a yürüdü. Kadınlar Hopa Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. 

Zonguldak’ta kadınlar Zonguldak Kadın Platformu’nun çağrısı ile “Narin için adalet” diyerek toplantı. Madenci Anıtı’nda toplanan kadınlar basın açıklaması okudu. 

Adana’da kadınlar, Adana Kadın Platformu’nun çağrısı ile Narin ve kaybedilip katledilen tüm çocuklar için toplandı. İnönü Parkı’nda toplanan kadınlar basın açıklaması yaptı. 

Antep’te Gaziantep Demokratik Kadın Platformu'nun çağrısıyla Balıklı meydanında açıklama düzenlendi. 

Urfa’da yapılan eylemde “Çocuklar için güvenli bir dünya Narin için adalet” yazılı pankartın taşındı. Açıklama sonrası kitle oturma eylemi yaptı. 

Batman’da yürüyüş gerçekleştirilerek, açıklama yapıldı. Yılmaz Güney Parkı’nda bir toplanan kitle “Destên xwe yên qirêj ji ser jiyana zarokan rakın/Kirli ellerinizi çocukların yaşamından çekin” pankartı açtı. 

Elazığ Kadın Platformu’nun düzenlediği eylemde okunan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Devlet, aile kutsaldır dedikçe kadınlar ölüyor, devlet aileyi korudukça çocuklar ölüyor. Narin'in ölümüne dair her süreci takip edeceğiz, gizlenen saklanan bir şey kalmamasını sağlayacağız.”

Kayseri Kadın Platformu “Çocuklarımızın geleceğini size teslim etmeyeceğiz” diyerek “Narin için adalet” istedi.

Mardin Emek ve Demokrasi Platformu, yürüyüş düzenledi. İnşaat Mühendisleri Odası Mardin şube binası önünde toplanan kitle “Öfkeliyiz, Çocukları Etkin Koruyamayan Yetkililer, Narin’in Ölümünden Sorumludur” pankartı önünde Karayolları Parkı’na doğru yürüyüş gerçekleştirdi. 

Samsun Kadın Dayanışması’nın çağrısı ile Çiftlik Süleymaniye Geçidi’nde basın açıklaması yapıldı.

Türkiye’nin kayıp çocuk vakalarında ilk sıralarda yer aldığını vurgulayan Samsun Kadın Dayanışması iktidarın aileyi güçlendirme politikaları uygularken çocuğun yararını gözetmediğini belirtti. 

Antalya Kadın Platformu’nun çağrısıyla yapılan eylemde “Üzgünüz, öfkeliyiz, susmuyoruz!” yazılı pankart taşındı. 

Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu’nun çağrısıyla Köprübaşından Ulus Anıtına yürüyüş yapıldı. Eylemde, “Çocuklar için güvenli dünya, güvenli yaşam, Narin için adalet” pankartı açıldı.