Mersin’de kadınlardan eylem

Mersin’de art arda yaşanan kadına şiddet ve cinayetlere karşı Mersin Kadın Platformu tarafından 24 Ekim Salı günü eylem yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 25 Ekim 2023
  • 10:33

Mersin’de art arda yaşanan kadına şiddet ve cinayetlere karşı Mersin Kadın Platformu tarafından eylem yapıldı.

Mersin Üniversitesi’nin Çiftlikköy kapısında yapılan eylemde 23 Ekim’de Mersin Üniversitesi’nde bir üniversiteli kadının gördüğü şiddet hatırlatıldı. Eylemde “Bugün erkek şiddetine karşı yasta değil, isyandayız. Mersin Üniversitesi’ne sormak istiyoruz?” denildi. Açıklamada şöyle devam edildi:

“Kuş uçsa güvenlik güçleri ile müdahaleye hazır olan üniversite, bir kadın güpegündüz vurulurken neredeydi.Suç belli, suçlular belli. Dünden bu yana yaratılan bilgi kirliliği ile kız kardeşimizi unutacağımızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Arkadaşımız aramıza dönene, fail erkek en ağır cezayı alana kadar bu sürecin takipçi olacağız. Özgecan Aslan’ı, yolda yürürken hiç tanımadığı bir erkek tarafından, gözüne bir cisim fırlatılan kadın arkadaşımızı, bir kadının alkollü sürücü tarafından korunaklı saydığınız yurt etrafında arabayla katledilmesini, intörn doktor kadın arkadaşımızın güpegündüz üniversite içinde pompalı tüfekle vurulmasının tesadüf olmadığını biliyoruz.”

Açıklamada Mersin’in Tarsus ilçesinde Filistin için yapılan bir açıklamada kadınların hedef gösterilmesine de şöyle tepki gösterildi:

“Ardı arkası kesilmeyen haberlerin içerdiği gerçekler şiddetin boyutunu gözler önüne seriyor. Bizler alanlarda her defasında erkek adalet değil gerçek adalet derken bize dayatılan erkek devlet şiddeti karşısında isyanımızla durduğumuzu her seferinde yineliyoruz. Gücünü iktidarın gerici siyasal İslam ile bezenmiş kadın ve LGBTİ+ düşmanı politikalardan alan bu erkek egemen sistem elbet bu isyanın karşısında yerle bir olmak zorunda kalacak. Tarsus’ta en merkezi meydanlara çıkıp Filistin savunması adı altında kadın bedenine saldıranlardan, kötücül ittifak parçalarınızın meydanlarda LGBTİ+ nefretinden, tarikat ve cemaat yurtlarında hayatları dizayn etmeye çalışmanızdan, anayasayla medeni kanunla oynayabileceğinizi düşünmenizden korkmuyoruz! Gücümüzü bu sokaklarda her defasında size karşı duran bu isyandan alıyoruz"